Μάσκες και γάντια : Οι νέες γόπες



Της Μπαρμπηλένας Τριανταφύλλου 

Πάνε περίπου τρεις εβδομάδες από την ημέρα που λόγω λήψης έκτακτων μέτρων , οι απολαύσεις μας περιορίστηκαν σ' έναν μικρό περίπατο στο τετράγωνο γύρω από το σπίτι μας . 
Πολίτες υπεύθυνοι , ενός σύγχρονου κράτους, αγωνιζόμαστε -έως τώρα με επιτυχία- να αποφύγουμε μια μεσαιωνική εξάπλωση του ιού . 
Είμαστε σύγχρονοι γιατί κατορθώνουμε να υποτάσσουμε το εγώ μας στα μέτρα προστασίας του εαυτού και των συνανθρώπων μας. 
Γιατί όμως είμαστε ταυτόχρονα και πρωτόγονοι καθώς δεν προστατεύουμε το περιβάλλον από τα χιλιάδες πεταμένα γάντια και μάσκες μιάς χρήσεως ;
Η γειτονιά μας, για αυτό το μήνα θα εξακολουθήσει να είναι η μοναδική μας εξοχή . Είναι πολύ μεγάλη ανάγκη να τη διατηρήσουμε καθαρή ώστε στις μικρές μας βόλτες να απολαμβάνουμε τη φύση και το πράσινο που ευτυχώς οι πόλεις μας,  μας προσφέρουν , αυτή την περίεργη άνοιξη .
Μπορεί καμιά φορά να περπατάμε και να θέλουμε να ξεχαστούμε , μα το να μετράμε πεταμένες μάσκες και γάντια δεν είναι η λύση . 
Είναι προτιμότερο να εναποθέτουμε μάσκες και γάντια στους κάδους ανακύκλωσης . Είναι ειδικά σχεδιασμένοι γι' αυτό το σκοπό! Μη φοβάστε! Οι μπλε κάδοι έχουν...ισχυρά αντισώματα απέναντι στον κορονοϊό δεν κιδνυνεύει η "υγεία" τους. 
Από εκεί και ύστερα μπορούμε να περπατάμε και να μετράμε ανθισμένα λουλούδια , καθαρά πρασινισμένα πεζούλια και να σχολιάζουμε τα ιδιόμορφα σχήματα που παίρνουν τα σύννεφα στον ουρανό . 
Καραντίνα είναι , θα περάσει !

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου