Μήνυμα του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Πρωτομαγιά είναι, για περισσότερο από έναν αιώνα, ημερομηνία ορόσημο, ταυτισμένη με εργατικές κινητοποιήσεις. Είναι η ημέρα, όπου οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν τα κοινά σύμβολα του αγώνα τους για την προσωπική και συλλογική τους αξιοπρέπεια, την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, την κοινωνική δικαιοσύνη.
Φέτος, η Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, όπως και όλους τους Έλληνες, σε βαθιά ανησυχία και αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα της πανδημίας. Ο αγώνας για να μην αποτελέσει ο περιορισμός των ελευθεριών και των δικαιωμάτων τον νέο κανόνα και υπομονεύσει το μέλλον των επόμενων γενεών, είναι εξαιρετικά επίκαιρος.
Φέτος, καλούμαστε όχι μόνο να θυμηθούμε και να τιμήσουμε, αλλά να σταθούμε ο ένας πλάι στον άλλον, για να φτάσουμε όλοι μαζί στο τέλος αυτής της δοκιμασίας. Χτίζουμε από την αρχή μια κοινωνία με αλληλεγγύη και συνεισφορά. Μένουμε όρθιοι, γιατί ο καθένας από εμάς γίνεται μέρος της κοινωνικής ευθύνης. 
Ο δικός μας αγώνας σήμερα, είναι αγώνας για να βγούμε από την κρίση και τις συνέπειές της. Οφείλουμε να τον δώσουμε, γνωρίζοντας πως, όσες φορές έχουμε κλονιστεί σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, άλλες τόσες έχουμε επιστρέψει ισχυρότεροι. 
Καλή Πρωτομαγιά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου