Πανέτοιμος για την επιστροφή των μαθητών στα Γυμνάσια ο Δήμος Φυλής

 


Έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου και όλων των τάξεων του Γυμνασίου είναι τα σχολεία του Δήμου Φυλής σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκο Χατζητρακόσια ο οποίος σε συνεργασία με το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, που παρακολουθεί στενά το θέμα, φρόντισε με κάθε λεπτομέρεια για την ασφαλή επάνοδο των μαθητών στα θρανία. 


Ειδικά συνεργεία υπό την εποπτεία του κ. Χατζητρακόσια απολύμαναν από το πρωί τους εσωτερικούς χώρους στα επτά σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Φυλής ενώ ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης προχώρησε με συνεργεία του Δήμου στην απολύμανση των εξωτερικών χώρων. 

«Είμαστε όλη την εβδομάδα σε συνεχή επαφή με τους διευθυντές των Γυμνασίων. Έχουμε εξασφαλίσει την ομαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και έχουμε υλοποιήσει, με σχολαστικό τρόπο, όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα για την ασφάλεια της υγείας μαθητών και καθηγητών στους οποίους ευχόμαστε καλή επάνοδο και καλή δύναμη» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. 

«Η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας απέδειξε και στην περίπτωση του covid-19 την αποτελεσματικότητά της. Είμαστε, μαζί με το Δήμαρχό μας Χρήστο Παππού, δίπλα στους δημότες από την πρώτη στιγμή με συνεχείς απολυμάνσεις στους δρόμους, στα κτίρια, στις πλατείες, στις στάσεις των λεωφορείων , στους σταθμούς του προαστιακού και φυσικά και στα σχολεία. Σε αυτό το πλαίσιο παρακαλώ θερμά τους μαθητές να τηρούν αυστηρά τις αποστάσεις ασφαλείας και τους κανόνες υγιεινής» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας, ενόψει της επαναλειτουργίας των Γυμνασίων τη Δευτέρα 18 Μαΐου, ενίσχυσε τα Γυμνάσια του Δήμου με επιπλέον σχολικές καθαρίστριες οι οποίες βρίσκονται στις θέσεις τους από τη Δευτέρα 11 Μαΐου και έχουν φροντίσει την καθαριότητα των χώρων. Την Τετάρτη 13 Μαΐου οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων παρέλαβαν από τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής επιτροπής υλικά μέσα για την προστασία από τον covid-19 ενώ των απολυμάνσεων που έγιναν σήμερα προηγήθηκε η αποψίλωση και ο καθαρισμός των αύλειων χώρων. 

Παράλληλα ο Νίκος Χατζητρακόσιας σε επιστολή που απέστειλε προς τους Διευθυντές των Γυμνασίων τη Δευτέρα 11 Μαΐου με θέμα τις ενέργειες για την ασφαλή επάνοδο των μαθητών στα θρανία αφού τους ενημερώνει για το πλέγμα των δράσεων της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής υπογραμμίζει πως πέραν του υλικού προστασίας από τον covid-19 που παρέλαβαν «με τα χρήματα που σας επιχορηγήθηκαν από τις 5/5/2020 σας παρέχεται η δυνατότητα για επιπλέον και κατά την κρίση σας προμήθεια υλικών προστασίας στο σχολείο σας» καταλήγει η επιστολή. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα




















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου