ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Το έγκλημα συνεχίζεται


Η κυβέρνηση της ΝΔ, η Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής του κ.Πατούλη και η Διοίκηση του Δήμου Φυλής του κ.Παππού συνεχίζουν το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται εδώ και 55 χρόνια στην περιοχή, βαδίζοντας σταθερά στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), των προηγούμενων Διοικήσεων της Περιφέρειας-Νομαρχίας (Δούρου, Σγουρός) και των προηγούμενων Διοικήσεων του Δήμου (Μπουραΐμης, Παπαδήμας).
Είναι υπόλογοι για την άθλια πολιτική τους στη διαχείριση των απορριμμάτων, που κλιμακώνεται με το τελευταίο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο. Μέσα από αυτό ανοίγει ο δρόμος να ολοκληρωθούν μια σειρά από περιβαλλοντοκτόνα έργα, που ξεκίνησαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ολοκληρώθηκαν. Ειδικά για τη Φυλή, το νομοσχέδιο δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση, όταν το κρίνει απαραίτητο, να εγκρίνει με ΚΥΑ το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής, που θα εκπονείται με ευθύνη του ΕΔΣΝΑ, ενώ το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα μπορεί “να αποφασίζει και να διατάζει” τη λήψη “οποιουδήποτε πρόσφορου μέτρου” λόγω “απρόβλεπτων καταστάσεων”, ανάμεσα σε αυτές και την περίπτωση που ένας ΧΥΤΑ έχει κορεστεί, όπως συμβαίνει στο ΧΥΤΑ Φυλής.
Είναι υπόλογοι, γιατί μες στη βδομάδα που πέρασε προχώρησαν στην αποσφράγιση των προσφορών για την επέκταση του νέου ΧΥΤΑ Φυλής στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ, μέσα σε κλίμα αστυνομικού αποκλεισμού, απαγορεύοντας ακόμα και στα εκλεγμένα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ του ΕΔΣΝΑ να εισέλθουν στο κτίριο, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία και την εξέλιξη της υπόθεσης.
Είναι υπόλογοι για την επέκταση του νέου ΧΥΤΑ Φυλής, για την οποία ο Δήμαρχος Φυλής κ.Παππούς στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Οκτώβρη 2019, όταν στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα διεκδικήσαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση να συζητηθεί το ζήτημα της απόφασης που πάρθηκε “στα μουλωχτά” την 1η Αυγούστου 2019 με Περιφερειάρχη την κ.Δούρου (σε παρασκηνιακή συμφωνία με τον κ.Πατούλη) και υπογραφές του κ.Παππού και κ.Μπουραΐμη για τη νέα χωματερή - βόμβα στη θέση Σκαλιστήρι στη Φυλή, έλεγε με στόμφο κι όλας, απευθυνόμενος στη Λαϊκή Συσπείρωση και στο ακροατήριο ανάμεσα στο οποίο βρίσκονταν μέλη ΔΣ και εκπρόσωποι Σωματείων, Συλλόγων και Φορέων και πολλοί κάτοικοι της περιοχής, ότι δεν υπέγραψε καμία παράταση και καμία επέκταση της χωματερής, προσπαθώντας να μας πείσει ότι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε τρελοί, τυφλοί κι αγράμματοι κι ότι η χωματερή της Φυλής θα κλείσει από μόνη της όταν κορεστεί.
Όλα αυτά αποκαλύπτουν ότι στον πυρήνα της πολιτικής της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, όπως και των εκλεγμένων τους στην Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους, παραμένει η διαιώνιση του ΧΥΤΑ Φυλής, της ΟΕΔΑ Φυλής (Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων) στο σύνολό της, μια πολιτική που είναι καταστροφική για το περιβάλλον και για την υγεία των λαϊκών στρωμάτων του Θριάσιου και της Δυτικής Αθήνας.
Ο λαός της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής δεν θα σταματήσει να βάζει εμπόδια στο έγκλημα που συνεχίζει να καταστρέφει το περιβάλλον και να πεθαίνει ανθρώπους. Θα βρεθεί για μια ακόμη φορά στο δρόμο, διεκδικώντας εδώ και τώρα να κλείσει η υπάρχουσα χωματερή στη Φυλή και να μην προχωρήσουν τα σχέδια για την επέκταση της. Θα διεκδικήσει διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του λαού και όχι για τα συμφέροντα αυτών που κερδοσκοπούν με τη βρώμα και τον καρκίνο στις αυλές των λαϊκών οικογενειών της περιοχής. Εδώ και τώρα ξεσηκωμός. Να μην προχωρήσουν στο νέο έγκλημα. Όλοι στη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση την Παρασκευή 5 Ιούνη, παγκόσμια μέρα του περιβάλλοντος, στις 7μμ, στη διασταύρωση των λεωφ. Φυλής και Θηβών.
Ζαπάντης Νίκος, Δημοτικός σύμβουλος
Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Φυλής
Άνω Λιόσια, 23/5/2020

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου