Συνάντηση Αβράμη-Σχίζα με τους καταστηματάρχες ψυχαγωγίας και εστίασης


Συνάντηση με τους καταστηματάρχες ψυχαγωγίας και εστίασης, είχε, το πρωί της Δευτέρας 25 Μαΐου 2020, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζα και του Διευθυντή Ανάπτυξης Βασίλη Ντάκουρη. Σκοπός της συνάντησης ήταν η, δωρεάν, διάθεση επιπλέον δημοτικού χώρου για τραπεζοκαθίσματα, λόγω της εφαρμογής των μέτρων κοινωνικής απόστασης, για την καταπολέμηση του κορονοϊού. 
Ανοίγοντας τη συζήτηση ο Γιώργος Αβράμης ανέφερε ότι πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής είναι η διευκόλυνση της λειτουργίας των τοπικών επιχειρήσεων, με στόχους την καλύτερη λειτουργία τους, την οικονομική τους ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Πρόσθεσε ότι, στην παρούσα φάση, προέχει η επαναλειτουργία τους με όρους οικονομικής επιβίωσης και για το σκοπό αυτό η Δημοτική Αρχή τους διαθέτει, δωρεάν, επιπλέον δημοτικό χώρο ώστε να αντισταθμίσουν τις απώλειες. Ωστόσο, ανέφερε, κατηγορηματικά, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει σε βάρος της του πρασίνου και της προσβασιμότητας των πεζών και των ΑΜΕΑ και ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα της οριστικής αδειοδότησης των τραπεζοκαθισμάτων θα γίνει μετά το τέλος Αυγούστου. 
Από την πλευρά τους οι καταστηματάρχες έθεσαν ζητήματα λειτουργίας των επιχειρήσεών τους αλλά και το ζήτημα της πεζοδρόμησης της κεντρικής πλατείας ΤΩΝ Άνω Λιοσίων, κατά τους θερινούς μήνες. Στο περιθώριο της συζήτησης βρέθηκε και το ζήτημα της αντιμετώπισης αντικοινωνικών συμπεριφορών από ορισμένους νέους οι οποίοι διαταράσσουν την κοινή ησυχία και παραβαίνουν με τα οχήματά τους τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ζητήθηκε η συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας. 
Στα τεχνικά ζητήματα απάντησε ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας, ο οποίος τόνισε ότι η διοίκηση του Δήμου δεν θέτει προαπαιτούμενα και ότι είναι, ανά πάσα στιγμή, έτοιμη να συζητήσει τα ζητήματα που απασχολούν τους καταστηματάρχες. Πρόσθεσε ότι η πεζοδρόμηση της Πλατείας έγινε με πρόταση των καταστηματαρχών και ανέφερε ότι με τη θεσμοθέτησή της λύθηκαν προβλήματα ασφαλούς κυκλοφορίας των πεζών και καλύτερης λειτουργίας των καταστημάτων. 
Τέλος ο Βασίλης Ντάκουρης απάντησε σε ζητήματα που αφορούσαν, κυρίως, στο ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων ανάμεσα στις εμπλεκόμενες με τη λειτουργία των καταστημάτων δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου