Ξεκίνησε στο Δήμο Φυλής ο έλεγχος των εργαζομένων για κορονοϊό – Θα ελεγχθούν 500 εργαζόμενοι έως την Παρασκευή


Σε προληπτικούς ελέγχους για την ανίχνευση πιθανών κρουσμάτων του Covid-19 (κορονοϊός) υποβάλλονται από σήμερα, Δευτέρα 1η Ιουνίου, εκατοντάδες εργαζόμενοι του Δήμου Φυλής, στο πλαίσιο του προγράμματος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ο Δήμος Φυλής εξασφάλισε τη διενέργεια συνολικά 500 τεστ που θα καλύψουν το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων στον Δήμο, με απόλυτη προτεραιότητα τους εργαζόμενους που εκτίθενται περισσότερο σε κίνδυνο, όπως όσοι απασχολούνται σε υπηρεσίες για το κοινό, σε κοινωνικές υπηρεσίες, στην καθαριότητα κ.ά. 

«Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια και η υγεία όλων των εργαζομένων στο Δήμο μας, οι οποίο κατά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την εξυπηρέτηση των δημοτών και για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Τα περιοριστικά μέτρα χαλάρωσαν αλλά εμείς παραμένουμε σε εγρήγορση» δήλωσε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. 

Τους ελέγχους διενεργούν τρεις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ που βρίσκονται από σήμερα στο Δημαρχείο Φυλής στα Άνω Λιόσια και θα παραμείνουν μέχρι και την Παρασκευή 5 Ιουνίου. Οι νοσηλευτές του ΕΟΔΥ συλλέγουν καθημερινά 100 δείγματα, υπό το συντονισμό της Κοινωνικής Υπηρεσίας και την εποπτεία του Αναπληρωτή Δημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, οδοντιάτρου Γιώργου Αντωνόπουλου. «Ευχαριστούμε το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ για την άμεση ανταπόκριση και τη διάθεση τόσο μεγάλου αριθμού τεστ στο Δήμο μας. Συνεχίζουμε με ετοιμότητα και υπευθυνότητα να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των δημοτών και των εργαζομένων», υπογράμμισε ο Γιώργος Αντωνόπουλος. 

Στη διαδικασία συνδράμει η Επόπτρια Υγείας του Δήμου Φυλής, υγιεινολόγος Λία Ζάχου, καθώς ο Δήμος Φυλής είναι από τους ελάχιστους Δήμους στη χώρα που εδώ και έναν χρόνο διαθέτει Επόπτη Υγείας.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 












0 comments:

Δημοσίευση σχολίου