Ο Σταύρος Βαρθαλίτης ο μάγειρας από τα Άνω Λιόσια ο μεγάλος νικητής τουMasterChef 4



Σταύρος Βαρθαλίτης και Σταυρής Γεωργίου μονομάχησαν μέχρι τέλους, όμως νικητής του MasterChef 4 αναδείχθηκε ο μάγειρας από τα Άνω Λιόσια!
Νικητής του MasterChef 4 και κάτοχος του επάθλου των 50.000 ευρώ φέτος αναδείχθηκε ο Σταύρος Βαρθαλίτης!
Ο Σωτήρης Κοντιζάς, αρχικά, μιλώντας στους δύο φιναλίστ, αναφέρθηκε στην πανδημία του κορονοϊού και στα προβλήματα που δημιούργησε η COVID-19 στα εξωτερικά γυρίσματα και στην παρουσία κόσμου στο πλατό του φετινού μαγειρικού διαγωνισμού.
Με τη σειρά του, ο κ. Κουτσόπουλος ανέφερε πως μπροστά στους κριτές βρίσκονται οι καλύτεροι μάγειρες της φετινής εκπομπής και τόνισε πως ο Σταύρος Βαρθαλίτης και ο Σταυρής Γεωργίου, εκτός από συμπαίκτες και συγκάτοικοι έγιναν και καλοί φίλοι.
Επίσης, ο κ. Ιωαννίδης επισήμανε πως οι δύο παίκτες έδωσαν δύο σκληρές μάχες εδώ και δύο μέρες καθώς συνολικά κλήθηκαν να μαγειρέψουν δύο πιάτα χθες («το απόλυτο δεκάρι» και το «signature dish») και να αντιγράψουν άλλα τέσσερα πιάτα σήμερα.
Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο μέρος του τελικού, χθες, ο Σταύρος Βαρθαλίτης επέλεξε να φτιάξει καρυδόπιτα και ο Σταυρής Γεωργίου ένα κέικ μπανάνας, μιας και οι δύο τα συνέδεσαν με τις αναμνήσεις των παιδικών χρόνων τους.
Στη συνέχεια, ο Σταυρής έφτιαξε παρφέ από συκώτι κοτόπουλου και κέικ μπανάνας ως «signature dish» και ο Βαρθαλίτης σέρβιρε τρεις υφές αρνιού με ρεβυθάδα.
Σε σημερινή ερώτηση των κριτών για το πώς αισθάνεται που βρίσκεται στον τελικό, ο Σταυρής ευχαρίστησε τους κριτές και την παραγωγή και υποστήριξε πως έχει καλλιεργηθεί πρώτα σαν άνθρωπος και έπειτα σαν μάγειρας, ενώ ο Βαρθαλίτης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους δασκάλους-μέντορες του διαγωνισμού.
Για την πρώτη δοκιμασία, ο Σταυρής συνολικά συγκέντρωσε 21/30 όπως του ανακοίνωσε ο κ. Ιωαννίδης, ενώ ο Βαρθαλίτης μάζεψε 24/30, με τον Σταύρο να δηλώνει «μάλλον έκανα κάτι καλύτερο στο τεχνικό κομμάτι από τον Σταυρή» θεωρώντας καλή την βαθμολογία που έλαβε.
Από την πλευρά του, ο Σταυρής υπογράμμισε πως ήξερε πως ο Βαρθαλίτης τα έχει πάει καλύτερα από εκείνον, ενώ μάλλον ο ίδιος ρίσκαρε πολύ με τις γευστικές του επιλογές.
Στην δεύτερη και τελευταία βαθμολογία του τελικού, ο κ. Κουτσόπουλος επανέλαβε πως και οι τρεις κριτές είναι χαρούμενοι που έχουν μπροστά τους αυτούς τους δύο παίκτες, γιατί αφενός δικαιώνει την πορεία τους στον διαγωνισμό, ενώ αφετέρου, πέρα από καλοί μάγειρες, είναι και καλοί άνθρωποι.
Υπενθυμίζεται πως στο δεύτερο μέρος της δοκιμασίας του τελικού, οι δύο μονομάχοι κλήθηκαν να αντιγράψουν ένα μακαρόν, σούσι Deep fried Kappa Maki με μαγιονέζα sriracha και σάλτσα βασιλικού, μπακαλιάρο με κρέμα βασιλικού, τεμπούρα σταμναγκάθι και ρομανέσκο και ένα γλυκό.
Στην αθροιστική βαθμολογία της δεύτερης ημέρας, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουτσόπουλος, για τον Κύπριο σεφ ήταν 22/30 ενώ ο Σταύρος Βαρθαλίτης συγκέντρωσε το απόλυτο 30/30!
Δηλαδή, συνολικά ο Σταυρής Γεωργίου μάζεψε 43/60 και ο Σταύρος Βαρθαλίτης συγκέντρωσε το σαρωτικό... 54/60!
Αυτό σημαίνει πως ο σεφ από τα Λιόσια, ο Σταύρος Βαρθαλίτης είναι ο φετινός Έλληνας MasterChef, ενώ μάλιστα κέρδισε και το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ!
Aξίζει να σημειωθεί τέλος, πως την είδηση του φετινού νικητή του μαγειρικού διαγωνισμού σχολίασε και ο... πρώτος Έλληνας MasterChef και διάσημος μάγειρας, Άκης Πετρετζίκης, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου