Ένας ... Ρούζβελτ στο EL Barrio!


 

Κι όμως! Δεν πρόκειται για παρατσούκλι αλλά για το βαφτιστικό του, όνομα... 

Ο νέος και πολύ ωραίος Bar man – Barista που φτιάχνει στην κυριολεξία το κέφι των πελατών του αγαπημένου στεκιού EL Barrio που βρίσκεται στην καρδιά των Άνω Λιοσίων, ονομάζεται Ρούζβελτ (και όχι Φραγκλίνος) αλλά... Πανόπουλος! 

Ωστόσο το όνομά του συνδέεται πραγματικά με το όνομα του 32ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, εξαιτίας μιας ασυνήθιστης ιστορίας, που εκτυλίχθηκε στο χωριό του παππού του, στο “Πράσινο Γορτυνίας” ... 

Κι αυτή την ιστορία ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ την έμαθε εντελώς τυχαία από την μητέρα του Ρούζβελτ και συντοπίτισσα μας, Σοφία Γκαραβέλα, η οποία φέτος πρωταγωνιστεί στην εξαιρετική κωμωδία “Μετασεισμική Ακολουθία” του Γιάννη Γαλανόπουλου. 
Όταν λοιπόν η Σοφία ερωτήθη από τα νεαρά μέλη της θεατρικής ομάδας “Υπερφωτισμένοι” Άνω Λιοσίων, γιατί τον γιο της στο EL Barrio τον αποκαλούν “Ρου”; η αφήγησή της υπήρξε σύντομη όσο και κατατοπιστική! 

Όπως εξομολογήθηκε λοιπόν η Σοφία, το γεγονός συνέβη στο “Πράσινο” Γορτυνίας μετά τον πόλεμο του 40, όπου και βαφτίστηκε ο παππούς του δικού μας Ρούζβελτ, από έναν Αμερικανό. Ο νονός λοιπόν,  προκειμένου να αναγκάσει τον παπά, που αρνιόταν να δώσει στο παιδί το συγκεκριμένο όνομα, με την αιτιολογία ότι ήταν καθολικό, του κόλλησε το όπλο στο κεφάλι!  
Κατόπιν αυτού και στην κυριολεξία με το πιστόλι στον κρόταφο, τελικά ο ιερέας βάφτισε το μωρό Ρούζβελτ! 

Έτσι λόγω του παππού του, ο οποίος δυστυχώς χάθηκε νωρίς σε τροχαίο ατύχημα ...βαφτίστηκε και ο σημερινός Ρούζβελτ ....χωρίς την απειλή όπλου .. αλλά με την απειλή της απέραντης αγάπης... 

Μια αγάπη, με την οποία και ο ίδιος αντιμετωπίζει τη δουλειά του στο EL Barrio, προσφέροντάς την αφειδώς και με μεράκι στους πελάτες, μέσα από τις άπαιχτες γευστικές δημιουργίες του. 

Αυτός, είναι, ο δικός μας Ρούζβελτ!


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου