Στο αμφιθέατρο του Πάρκου “Τρίτση” η “Μετασεισμική Ακολουθία” την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου


Η θεατρική ομάδα Άνω Λιοσίων «Υπερφωτισμένοι» παρουσιάζει την βραβευμένη κωμωδία του Γιάννη Γαλανόπουλου «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πως Την Κάνουν Οι Κινέζοι» την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 στις 21:00, δωρεάν, με σειρά προτεραιότητας. 

Η παράσταση έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής στο Θέατρο Πολιτών Περιστερίου, στον Σταφιδόκαμπο Ηλείας και στο Φεστιβάλ Αχαρνών «Βραδιές Πολιτισμού» αποσπώντας άριστες κριτικές. 

Το έργο παρακολουθεί έναν εφηβικό έρωτα που ξαναφουντώνει 30 χρόνια μετά, στην Ελλάδα του 2019, και παράλληλα εστιάζει στον σύγχρονο κόσμο και τους ήρωές του, μέσα πάντα από το λυτρωτικό πρίσμα της κωμωδίας. Στα ατού της παράστασης συγκαταλέγεται η συμμετοχή μέσω ήχου της σπουδαίας ελληνίδας ηθοποιού Ελένης Γερασιμίδου.

Η παράσταση που ανεβαίνει με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής, στις 29 Σεπτεμβρίου επιλέχθηκε να διαγωνισθεί στους 3ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων που διοργανώνει το ΘΕΣΜα, στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας.

Η «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πως Την Κάνουν Οι Κινέζοι» τον περασμένο Δεκέμβριο κατέκτησε «Έπαινο Συγγραφής Θεατρικού Έργου» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (ήταν η δεύτερη βράβευση για τον συγγραφέα στον ίδιο διαγωνισμό, μετά την πρώτη του, για το «Φίδι Στον Κόρφο μου»). Η κωμωδία αυτή έρχεται τρία χρόνια μετά τις άκρως επιτυχημένες «Καραμέλες Ούζου» του Γιάννη Γαλανόπουλου που έκαναν περιοδεία δύο σεζόν στην Ελλάδα, με σκηνοθέτη τον Σταύρο Νικολαΐδη και πρωταγωνιστή τον ίδιο και τον Δημήτρη Καμπόλη. 

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Σοφία Γκαραβέλα, Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου, Δημήτρης Μαρτάκος, Κωνσταντίνος Κοσμάς, Σπύρος Μαυρής, Δήμητρα Ολυμπία Γαλανοπούλου, Χριστίνα Βασιλείου, Χρυσάνθη Δήμου, Άσπα Κούτρα, Ελευθερία Τριανταφύλλου, Γιάννης Γαλανόπουλος.

Κείμενο - Σκηνοθεσία - Σκηνογραφία - Μουσικές: Γιάννης Γαλανόπουλος
Κατασκευή Σκηνικών: Σωτήρης Ρόδης - Νίκος Τσάνε
Κοστούμια: Υπερφωτισμένοι
Φωτισμοί: Βασίλης Μπαντούνας
Ήχοι: Νικολέττα Μαστροθανάση
Στούντιο: S-lab Studio, Νέα Σμύρνη 

Φωνή στην εφορία: Ελπίδα Μηναδάκη

Φωνή δημοσιογράφου: Φωτεινή Σκανδάλη

Φωτογραφίες παράστασης: Δημήτρης Μανώλαρος

Αφίσα - Πρόγραμμα Παράστασης: Λιάννα Βασιλάρα

Βιντεοσκόπηση: Jim Krass

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου