Με κρέας, τυριά και άλλα 33 είδη γέμισε ο Γιώργος Αντωνόπουλος το καλάθι των δικαιούχων ΤΕΒΑ

Με απόλυτη επιτυχία και με αυστηρούς κανόνες αποφυγής του συνωστισμού ολοκληρώνεται αύριο το μεσημέρι, από τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Φυλής, η μεγάλη διανομή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής για το μήνα Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του Προγράμματος ΤΕΒΑ. 

Ο Δήμος Φυλής διένειμε στους δικαιούχους 35 είδη τροφοδοτώντας τους με προϊόντα παντοπωλείου , βασικής υλικής συνδρομής, νωπά προϊόντα και οπωρολαχανικά. 

Τα είδη παντοπωλείου που διανεμηθήκαν είναι : ρύζι, ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, αλεύρι, μέλι, κρέμα δημητριακών, γάλα πρώτης και δεύτερης βρεφικής ηλικίας, φασόλια ζυμαρικά, τοματοπολτός, φακές ,καφές και μακαρονάκι κοφτό. Στα νωπά προϊόντα οι δικαιούχοι πήραν τυρί φέτα, γραβιέρα, τυρί ημίσκληρο , χοιρινό κρέας , μοσχάρι και κοτόπουλο. Από λαχανικά διανεμήθηκαν πατάτες, καρότα και λάχανα και στα είδη βασικής υλικής συνδρομής δόθηκαν οδοντόκρεμες, σαπούνια, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, μωρομάντηλα , πάνες για νεογέννητα 0-6 μηνών, πάνες για παιδιά πάνω από 6 μηνών από 12-25 κιλά, σκόνη πλυντηρίου, υγρό πιάτων και υγρό γενικής χρήσης. 

Την ικανοποίησή του για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας εξέφρασε ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος ο οποίος υπογράμμισε την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων όλο το χρονικό διάστημα που διαρκεί η μάχη με τον Covid-19. 

«Ολοκληρώσαμε άλλη μια διανομή μέσα στην πανδημία τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας. Σε αυτό μας βοήθησε πάρα πολύ το σύστημα που ακολουθούμε όλα αυτά τα χρόνια. Για λόγους σεβασμού της αξιοπρέπειας των ωφελουμένων μας, έχουμε απαλείψει -εδώ και χρόνια- τις ουρές και αυτό είναι τώρα, το μεγάλο μας πλεονέκτημα στην πανδημία. Οι εργαζόμενοι στην Κοινωνική Υπηρεσία υπερβαίνουν κάθε φορά τον εαυτό τους και τους ευχαριστώ πολύ» υπογραμμίζει ο Γιώργος Αντωνόπουλος και προσθέτει πως «ο Δήμος Φυλής συνεχίζει σταθερά, ασχέτως συνθηκών, να είναι ενεργά δίπλα στους δημότες του αλλά και τους κατοίκους της Δ. Αττικής ως συντονιστής του προγράμματος ΤΕΒΑ». 

Όλοι οι δικαιούχοι προσήλθαν με ραντεβού, τους έγινε θερμομέτρηση και έφεραν υποχρεωτικά μάσκα ενώ σε πολλές περιπτώσεις, που έχριζαν ιδιαίτερης προσοχής, η Κοινωνική Υπηρεσία προχώρησε σε κατ΄ οίκων διανομή τροφίμων, προκειμένου να μην εκθέσει σε κίνδυνο δημότες και εργαζόμενους. Την διαδικασία διανομής επόπτευσε για την τήρηση των αποστάσεων και τη χρήση μάσκας η Επόπτης Υγείας της Κοινωνικής Υπηρεσίας κ. Λία Ζάχου ενώ ο Διευθυντής της Κοινωνικής Υπηρεσίας κ. Γιάννης Τέγος είχε το γενικό συντονισμό της διαδικασίας. 
Στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ συμμετέχουν 5000 μέλη, εξ΄ αυτών 2700 μέλη δηλαδή 1088 οικογένειες είναι κάτοικοι του Δήμου Φυλής. Παράλληλα με τη διανομή τροφίμων στο Δήμο Φυλής που ολοκληρώνεται αύριο το μεσημέρι, έγινε διανομή και στους Δήμους Ασπροπύργου και Μάνδρας ενώ οι Δήμοι Μεγαρέων και Ελευσίνας θα προχωρήσουν μετά από αίτημά τους τονΟκτώβριο στην διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ.


 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου