Με λαμπρές τιμές, αυστηρά μέτρα προστασίας και πλήθος πιστών ο εορτασμός του Τίμιου Σταυρού στα Άνω Λιόσια









Η δεύτερη μεγάλη γιορτή των Άνω Λιοσίων μετά τους Πολιούχους Άγιο Κωνσταντίνο κι Ελένη, ο εορτασμός της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού, τελέστηκε φέτος υπό ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, χωρίς ωστόσο να λείψει η λαμπρότητα και η αθρόα συμμετοχή του κόσμου. 

Ο εορτασμός ξεκίνησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης, την παραμονή της γιορτής το απόγευμα της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου,με τον Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα. 

Εν συνεχεία, στο γραφικό παρεκκλήσι του Αγίου Λουκά του Ιατρού Άνω Λιοσίων, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού, προκειμένου να εκκλησιαστούν, οι πιστοί που λόγω της εργασίας τους δεν θα είχαν τη δυνατότητα, την επομένη. 

Ανήμερα της γιορτής, το πρωί της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενώ οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν, με τον μεθεόρτιο Εσπερινό και τους Χαιρετισμούς του Τίμιου Σταυρού στις 19:00 στον ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης Άνω Λιοσίων. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων η “ΓΡΙΖΑ”, που κάθε χρόνο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Λιτάνευση και στη διοργάνωση πολιτιστικών παραδοσιακών εκδηλώσεων στην “Μικρή Πλατεία” (Πλατεία Μητροπόλεως), παρά τις αντίξοες συνθήκες έδωσε και φέτος ηχηρό “παρών” με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου . 

Από πλευράς Δήμου στη θεία λειτουργία παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης ο οποίος κι αντάλλαξε θερμές ευχές με τον κόσμο, με κοινή ευχή όλων φυσικά και του χρόνου καλύτερα και χωρίς τη “σκιά” της πανδημίας.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 





















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου