Τέλος ο εφιάλτης της πλημμύρας στο Ζεφύρι

  • Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μετατρέπεται σε αγωγό το ρέμα Εσχατιάς
  • Αρχίζουν μέχρι το τέλος του 2020 και ολοκληρώνονται το 2023 τα έργα

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το μεγάλο έργο διευθέτησης του ρέματος Εσχατιάς σημειώθηκε με την χρηματοδότησή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Με Απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Ταμείου Συνοχής (ΤΣ) Γιώργου Ζερβού, που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 21 Σεπτεμβρίου 2020, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του με 51,03 εκατ. Ευρώ. 

Το έργο είναι κομβικής σημασίας για τη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου, καθώς διασφαλίζει την αντιπλημμυρική προστασία της παραρεμάτιας ζώνης που βρίσκεται γύρω από την οδό Ανεξαρτησίας. Παράλληλα με την αντιπλημμυρική προστασία, το έργο θα δημιουργήσει όρους ανάπλασης της περιοχής, καθώς πάνω στον κλειστό αγωγό έχει προγραμματιστεί η κατασκευή εγκαταστάσεων άθλησης και ψυχαγωγίας. 

Αναλυτικά, το έργο διευθέτησης του ρέματος Εσχατιάς εκτείνεται σε συνολικό μήκος 4,8 χιλιομέτρων, αρχίζοντας από τη συμβολή του με το ρέμα Ευπυρίδων, στην οδό Κωστή Παλαμά, του Δήμου Αγίων Αναργύρων- Καματερού (Γεροβουνό) και φτάνοντας μέχρι τη Λεωφόρο Πάρνηθος, στο Δήμο Αχαρνών. Περιλαμβάνει πέντε υποέργα, ανάμεσα στα οποία και τη διευθέτηση των ρεμάτων Πικροδαφνέζας και Αγίου Γεωργίου, στο Δήμο Αχαρνών. Η δημοπράτησή του έγινε πέρσι και αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2020. Η ολοκλήρωσή του προβλέπεται μέχρι το τέλος του 2023.


Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση του έργου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τόνισε ότι η σημασία του είναι μεγάλη για την ευρύτερη περιοχή και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Φυλής έχει συμβάλει, σε όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να προχωρήσουν, γρηγορότερα, οι διαδικασίες. Εξ άλλου, αμέσως μόλις αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η Απόφαση ένταξης του έργου, έσπευσε να τηλεφωνήσει στον Ειδικό Γραμματέα Γιώργο Ζερβό εκφράζοντας ευχαριστίες, τόσο στον ίδιο, όσο και στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομές Μεταφορών-Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ ), που εισηγήθηκε την ένταξή του.







0 comments:

Δημοσίευση σχολίου