Νέα αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού από το Δήμο Φυλής στο Καστελλόριζο

 


Το σημαντικό έργο στήριξης του Καστελλόριζου, του συμπλέγματος των νησιών με την τεράστια γεωστρατηγική σημασία και τους ακρίτες κατοίκους που φυλάττουν Θερμοπύλες, συνεχίζει, με αμείωτο ρυθμό, ο Δήμος Φυλής. 

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων, ενώ έτοιμη προς αποστολή είναι νέα προμήθεια φαρμακευτικού υλικού και αντισηπτικών (διαλύματα και μαντηλάκια), από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Φυλής, καθώς παρουσιάζονται ελλείψεις σε φάρμακα και φαρμακευτικά είδη, στο Ιατρείο του νησιού.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δυο Δήμοι είναι αδελφοποιημένοι από τον Ιούνιο του 1996, όταν ο αείμνηστος Δήμαρχος Φυλής Νίκος Λιάκος είχε αναλάβει τη σχετική πρωτουλία, που προέβλεπε συνεργασία με τον Δήμο Μεγίστης (Καστελλόριζου) για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη των δυο πλευρών. 

Τη στενή σχέση με την πανέμορφη, ακριτική γωνιά της Ελλάδας, επανέφερε και ανέδειξε, τα τελευταία χρόνια, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ως ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της. Έτσι, ο Δήμος Φυλής, μετά από συνεργασία της Αντιδημάρχου Φυλής Ελένης Λιάκου, με τον Αναπλ. Δήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργο Αντωνόπουλο, έχει χορηγήσει και στο παρελθόν ιατροφαρμακευτικό υλικό για τις ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου, ενώ ανταποκρίνεται, γενικότερα, σε οποιαδήποτε βοήθεια του ζητηθεί.

«Η έμπρακτη στήριξη του Δήμου Φυλής και προσωπικά του Δημάρχου Χρήστου Παππού στο Καστελλόριζο δεν αποτελεί τίποτε περισσότερο από μια υπενθύμιση της ανάγκης να στηριχθεί ο τόπος που αποτελεί απώτατο γεωγραφικό όριο της ελληνικής και ευρωπαϊκής επικράτειας και φωτεινό φάρο της ελληνικής και ευρωπαϊκής κουλτούρας», δήλωσε η Ελένη Λιάκου.





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου