150 συσκευές ασύρματης βοήθειας για ηλικιωμένους και εύχρηστη ενημερωτική οθόνη οι νέες παροχές της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής





Δυο πολύτιμες νέες υπηρεσίες υποδέχθηκε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου. 

Πρόκειται: Α) Για την προμήθεια συσκευών ασύρματης τηλειδοποίησης για άτομα που χρήζουν βοήθειας, (ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες κ.λ.π.) 

Β) Μια υπερσύγχρονη οθόνη αφής Infopoint με στόχο την άμεση ενημέρωση του κοινού για τις κοινωνικές δράσεις και παροχές του Δήμου Φυλής. 

Οι δύο σημαντικές υπηρεσίες χρηματοδοτούνται, πλήρως, από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2014 -2020”. 

Σε ότ,ι αφορά στην εφαρμογή ασύρματης τηλεειδοποίησης “Wellfing Aging Lyfeshield - Δήμος Filis” παραλήφθηκαν, ήδη, 150 συσκευές οι οποίες και θα παραδοθούν σε αντίστοιχους χρήστες – ωφελούμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας που χρήζουν βοήθειας και στήριξης. Ήδη Τεχνικός της συγκεκριμένης δράσης βρέθηκε στον χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας προκειμένου να εκπαιδεύσει τον Διευθυντή των Κοινωνικών Δομών Γιάννη Τέγο αλλά και τους εργαζόμενους που θα ασχοληθούν με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ηλικιωμένους μοναχικούς χρήστες, που χρειάζονται προστασία και ασφάλεια. Η εφαρμογή παρέχει τη δυνατότητα ειδοποίησης προσώπων επαφής (επιλεγμένα από τον χρήστη), με κείμενο, ήχο ή και βίντεο χρησιμοποιώντας διαφορετικές λειτουργίες (SMS, e-mail)

Οι ειδοποιήσεις αποστέλλονται μετά από μια ενέργεια του χρήστη (δίνοντας μια φωνητική εντολή, πατώντας ένα κουμπί, κουνώντας τη συσκευή) ή κάθε φορά που η εφαρμογή ανακαλύπτει ότι πληρούται μια συγκεκριμένη συνθήκη ενεργοποίησης (χρονοδιακόπτης, αδυναμία απάντησης σε μια ερώτηση της συσκευής). 

Σε ότι αφορά την οθόνη αφής Infopoint, η χρήση της στην Κοινωνική Υπηρεσία, που σε κανονικές συνθήκες (με εξαίρεση την δύσκολη περίοδο της πανδημίας που διανύουμε), την επισκέπτεται μεγάλος αριθμός συνδημοτών μας, θα δώσει τη δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης για όλες τις Υπηρεσίες και Δομές του Δήμου Φυλής με έμφαση στις πολυεπίπεδες Κοινωνικές Δράσεις, όπως, για παράδειγμα, Διανομές αγαθών σε δικαιούχους, προγράμματα προληπτικών ιατρικών εξετάσεων, λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου κ.α. 

“Τα νέα σύγχρονα αποκτήματα της Κοινωνικής Υπηρεσίας αποτελούν δύο πρόσθετα εργαλεία για την υποστήριξη και την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα εκείνων που έχουν αυξημένες και ειδικές ανάγκες”, τόνισε σχετικά ο αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος, προσθέτοντας πως αποδίδει, πλήρως, τη φιλοσοφία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού: Η προσπάθεια για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής και για την ασφαλέστερη διαβίωση των ηλικιωμένων συνδημοτών μας ή εκείνων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι διαρκής. 
Αυτό ακριβώς κάνουμε δίνοντας καθημερινό αγώνα, ώστε να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα που μας δίνεται μέσα από Ευρωπαϊκά ή Εθνικά Προγράμματα και άλλους Φορείς” κατέληξε ο Γιώργος Αντωνόπουλος.





 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου