Μελέτη για τα ορεινά μονοπάτια στη Δυτική Αττική 150 χλμ. απολαυστικών διαδρομών στη φύση και την ιστορία του τόπου μας

 Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος: «Έργο-απόδραση στη φύση για τους πολίτες και τους επισκέπτες στη Δυτική Αττική»



Κιθαιρώνας και Πόρτο Γερμενό 



Τηλεδιάσκεψη για τον συντονισμό της μελέτης για τα ορεινά μονοπάτια της Δυτικής Αττικής είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος με τον ανάδοχο του έργου, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες. 

Με την υπογραφή της σύμβασης προϋπολογισμού 127.000 ευρώ, από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, που είχε προηγηθεί ως συνέχεια των δράσεων για αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος στη Δυτική Αττικής, εξελίσσονται οι διαδικασίες ώστε ως τον Ιούνιο του 2021 να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη. 

Συγκεκριμένα, η μελέτη περιλαμβάνει την δημιουργία φυσιολατρικών, αρχαιολογικών, αναρριχητικών, γεωλογικών, ποδηλατικών και θρησκευτικών μονοπατιών, που θα εκτείνονται σε 150 χλμ. στους 5 Δήμους της Δυτικής Αττικής, στους ορεινούς όγκους από την Πάρνηθα, στον Κιθαιρώνα, στο όρος Πατέρα και τα Γεράνεια. 

Σχετικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε ότι: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Δυτική Αττική, που συνδυάζει την αξιοποίηση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας, με την ανάγκη για ήπια ανάπτυξη, τουρισμό και προσέλκυση επισκεπτών, που θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη φύση και να επισκεφθούν και τα ιστορικά εξωκλήσια μας. Σε συνέχεια προηγούμενων κινήσεων και εφόσον ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, η μελέτη για τη δημιουργία ορεινών μονοπατιών θα αποτελέσει μια καταπληκτική ευκαιρία απόδρασης στο Λεκανοπέδιο, μια ανάσα για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Δυτικής Αττικής».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου