Στην τελική ευθεία η Στέγη Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού του Δήμου Φυλής

 


Το Φωτογραφικό κολάζ περιλαμβάνει φωτό αρχείου από τη θεμελίωση του κτιρίου στις 31-1-2019 

Στις 18 Φεβρουαρίου 2017 ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς ανακοίνωσε, στον αποκριάτικο χορό του Συνδέσμου Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού ο “ΑΙΓΕΑΣ”, το όραμά του για τη δημιουργία της Πολιτιστικής Στέγης του Συλλόγου, στην Πλατεία “Περνερί” και στις 31 Ιανουαρίου του 2019 το όνειρο άρχισε να γίνεται πράξη, με τη θεμελίωση του κτιρίου. 
Η Αιγαιοπελαγίτικη Στέγη του Δήμου Φυλής έχει πλέον ολοκληρωθεί ενώ, από το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2020, τα συνεργεία διαμορφώνουν την Πλατεία με φύτευση γκαζόν και άλλων φυτών. 
“Βρισκόμαστε, πλέον, στην τελική ευθεία για την παράδοση της νέας Πολιτιστικής Στέγης του Δήμου Φυλής, που προσδοκούμε ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Αιγαιοπελαγίτικη παράδοση. Με το τέλος της πανδημίας ευελπιστούμε πως θα είμαστε σε θέση να κάνουμε τα εγκαίνια και να γιορτάσουμε όλοι μαζί την υλοποίηση ενός οράματος που έγινε πράξη υπό αντίξοες συνθήκες”, δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς. 

Το κτίριο, που βασίστηκε σε μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, ακολουθεί την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική και υλοποιείται με πόρους του Δήμου Φυλής. Αποτελείται από έναν ισόγειο ενιαίο χώρο ο οποίος προορίζεται για χώρους εκδηλώσεων και έναν υπόγειο χώρο, ο οποίος διαθέτει χώρους γραφείων, WC ανδρών, WC γυναικών, αποδυτήρια και αποθηκευτικούς χώρους. Επίσης προβλέπεται κατασκευή πέργκολας στην πρόσοψη του κτιρίου, ενώ ο περιβάλλων χώρος επιφάνειας 618,53, που, όπως προαναφέρθηκε, έχει φυτευτεί και το υπόλοιπο τμήμα θα στρωθεί με πλάκες Καρύστου. 
Το κτίριο αποτελεί τμήμα της Πλατείας Περνερί, η οποία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βασιλείου Μελετίου και Νικηφόρου Μανδηλαρά της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων σε οικόπεδο έκτασης 818,53 τ.μ. Η πραγματοποιούμενη κάλυψη είναι 200,00 τ.μ. και η συνολική πραγματοποιούμενη δόμηση 400,00 τ.μ.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις πρόσφατες εργασίες

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020
Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου