Ελπιδοφόρα η συνάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σχίζα με το Δ.Σ του Συλλόγου της Ζωφριάς

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην συνάντηση που έγινε με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας κ. Σχίζα, στις 4 Νοεμβρίου, στα γραφεία του Συλλόγου μας, συζητήθηκαν πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συνοικία μας, όπως η διέλευση των βαρέων οχημάτων από την Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου και την οδό Προμηθέως, που εκτός της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος με τα καυσαέρια και κατ΄επέκταση της Υγείας μας , ζούμε σε καθημερινό κίνδυνο την ζωή των κατοίκων λόγω  των μεγάλων ταχυτήτων που αναπτύσσουν .

Συζητήθηκε επίσης , να γίνουν, αντιπλημμυρικά έργα, η ανακατασκευή των πεζοδρομίων της Λ. Αλεξάνδρου, η συντήρηση της πλατείας στο Βορεινό καθώς και η διάνοιξη   της οδού Ηρακλέους, η διάνοιξη των νησίδων στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης Σωτήρος, δενδροφυτεύσεις, υπόγειους κάδους απορριμμάτων , η κατασκευή δεύτερου Νηπιαγωγείου  κ.α.

Το αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν ελπιδοφόρο για την επίλυση των προβλημάτων της συνοικίας μας.

Στην συνέχεια ο Αντιδήμαρχος κ. Σχίζας , μας ενημέρωσε για τα έργα που πρόκειται να γίνουν στην Ζωφριά, όπως η κατασκευή του 8ου Δημ. Σχολείου, η διάνοιξη της οδού Ηρακλέους, η διαμόρφωση μίας νέας πλατείας  επι της οδού Ηρακλέους,  οι ασφαλτοστρώσεις των οδών που ήδη είναι σε εξέλιξη , καθώς και ‘άλλα έργα μεγαλύτερα που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον , όπου και θα ανακοινωθούν από τον Δήμο μας,

και κυριότερο όλων, το έργο που θα ωφελήσει όλους μας, η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που θα χρηματοδοτηθεί από τον Δήμο μας. Ο Αγωγός αρχικά θα διασχίσει  την οδό Ηρακλέους, όπου θα παρέχει φυσικό αέριο στα Δημοτικά κτήρια και στην συνέχεια ανάλογα με το ενδιαφέρον των κατοίκων θα περάσει και στα σπίτια μας.

Η παροχή θα είναι δωρεάν ενώ στα νοικοκυριά με  χαμηλά εισοδήματα θα είναι δωρεάν και η εγκατάσταση.

Ο Αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι είναι απαραίτητο οι κάτοικοι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την παροχή φυσικού αερίου στα νοικοκυριά τους , δηλώνοντάς  αυτό στον Δήμο μας στο τηλ. 2102474067.

Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο κ. Σχίζα που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου μας και για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου