Νέα σύγχρονη αίθουσα στο Νηπιαγωγείο Φυλής

... Προς ολοκλήρωση η υποδομή της Προσχολικής Αγωγής με ακόμη 4 αίθουσες





Τοποθετήθηκε σήμερα, 2 Νοεμβρίου 2020, στο Νηπιαγωγείο της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, η προκατασκευασμένη αίθουσα που εξασφάλισε για τη σχολική κοινότητα ο Δήμος Φυλής, με ιδίους πόρους. 

Η αίθουσα που τοποθετήθηκε σήμερα είναι η τρίτη από τις συνολικά επτά που έχει προγραμματιστεί να εγκατασταθούν ώστε να λειτουργήσει άρτια η προσχολική αγωγή . 

«Μέσα στην εβδομάδα η νέα αίθουσα θα συνδεθεί με τα δίκτυα ηλεκτρισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης και θα παραδοθεί στην σχολική κοινότητα. Παράλληλα θα διαμορφώσουμε τον προαύλιο χώρο ο οποίος θα επιστρωθεί με τεχνητό γκαζόν ενώ θα κατασκευαστεί και μια ράμπα ΑΜΕΑ», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας, ο οποίος επόπτευσε τις εργασίες τοποθέτησης της νέας αίθουσας. 

Την ικανοποίησή της για την νέα αίθουσα εξέφρασε η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Φυλής Γεωργία Παπαθανασίου, η οποία επεσήμανε πως «με αυτή την αίθουσα καλύπτονται πλέον όλες οι ανάγκες του νηπιαγωγείου. Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα φέρουμε εδώ τα 19 παιδιά που φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στον 2ο Παιδικό Σταθμό Φυλής και το νηπιαγωγείο μας θα λειτουργήσει και πάλι ως ενιαία μονάδα». 

Η αίθουσα έχει τοποθετηθεί σε βάση έδρασης από οπλισμένο σκυρόδεμα, είναι κατασκευασμένη με όλες τις εγκεκριμένες προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος και απαιτεί η ΚΤ.ΥΠ και έχει εμβαδόν 48 τ.μ. Διαθέτει 2 WC, συναγερμό, σύστημα θέρμανσης –κλιματισμού, θερμοσίφωνα, πυροσβεστική φωλιά, αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης καπνού και αλεξικέραυνο ενώ υπάρχει εγκατεστημένο πλήρες ηλεκτρολογικό, υδραυλικό και αποχετευτικό δίκτυο. 

Μέσα στην εβδομάδα ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης θα τοποθετηθούν και οι υπόλοιπες τέσσερις αίθουσες σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Φυλής, πίσω από το 3ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων, στη συμβολή των οδών Σουρή και Κοραή και θα λυθεί οριστικά, για τη φετινή χρονιά, το ζήτημα της σχολικής στέγης στον τομέα της προσχολικής αγωγής.










0 comments:

Δημοσίευση σχολίου