“Ομπρέλα” προστασίας του Δήμου Φυλής σε κατοίκους της Ζωφριάς


 


Βαθιά ανάσα στις οικογένειες που κατοικούν στην οδό Μνημοσύνης στη Ζωφριά, στους πρόποδες του βουνού, έδωσε το έργο ανάπλασης της ομώνυμης οδού, το οποίο με απόφαση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού έγινε με ίδιους πόρους του Δήμου. 

Με το έργο αυτό ο Δήμος Φυλής εξασφάλισε ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων στις ιδιοκτησίες τους. Παράλληλα με την διόρθωση των υψομέτρων που προέβλεψε η Τεχνική Υπηρεσία στη μελέτη της, η γειτονιά απαλλάχθηκε οριστικά από τα πλημμυρικά φαινόμενα και τα φερτά υλικά που κατέβαζε το βουνό στο δρόμο σε κάθε δυνατή νεροποντή. 

«Γνωρίζουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα κάθε γειτονιάς και καθημερινά με συνέπεια, σχέδιο και προγραμματισμό, απαντάμε με τα έργα μας στα αιτήματα των δημοτών» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Φυλής. 
Παράλληλα ο Χρήστος Παππούς τονίζει πως η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση που ξεκίνησε η Διοίκηση την προηγούμενη περίοδο και συνεχίζεται εντατικά, αφορά όλο το Δήμο από άκρο σε άκρο και διαβεβαιώνει πως «για εμάς καμιά γειτονιά δεν εξαιρείται από τη μέριμνα, τις παρεμβάσεις και τον προγραμματισμό μας». 

Στην οδό Μνημοσύνης μετά τις χωματουργικές εργασίες, ο δρόμος ενισχύθηκε με σκυρόδεμα και ισχυρό δομικό πλέγμα ώστε να έχει αυξημένη αντοχή στο χρόνο και στις καιρικές συνθήκες . Ακολούθησε ειδική επεξεργασία του υλικού με σκληρυντικά χρώματα και ειδική στάμπα ώστε να διαμορφωθεί το εξειδικευμένο δάπεδο, το οποίο εκτός από την ασφάλεια διέλευσης πεζών και οχημάτων που προσφέρει, αναβαθμίζει και αισθητικά τη γειτονιά. 

«Η παρέμβασή μας στην οδό Μνημοσύνης, έλυσε ένα μεγάλο πρόβλημα και ανακούφισε τη γειτονιά. Το έργο δοκιμάστηκε ήδη στις δύο μεγάλες νεροποντές που είχαμε τον προηγούμενο μήνα και επιτέλεσε με μεγάλη επιτυχία το σκοπό κατασκευής του» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η πεζοδρόμηση της οδού Μνημοσύνης συμπληρώνει τις πλακοστρώσεις που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή και εντάσσεται στο πλαίσιο της διαμόρφωσης των καλαίσθητων γειτονιών. 

Το πριν 







Και το μετά 






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου