Χριστουγεννιάτιμος μποναμάς Παππού- Κρεμύδα σε δάσκαλους και μαθητές η ανακαίνιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου

Ένα «καινούριο» σχολείο, θα αντικρίσουν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου, με την επιστροφή τους στα θρανία. Ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής (Α’ ΕΣΕ) του Δήμου Φυλής Γιάννης Κρεμύδας, εκμεταλλευόμενος την περίοδο της τηλεκπαίδευσης και ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Διευθυντή και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, προχώρησε σε εκτεταμένες εργασίες και παρεμβάσεις, παραδίδοντας στη σχολική κοινότητα ένα πλήρως ανακαινισμένο και σύγχρονο μαθησιακό περιβάλλον.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν ελαιοχρωματισμοί σε 20 αίθουσες διδασκαλίας, WC, κοινόχρηστους χώρους, στην αίθουσα εκδηλώσεων, τα γραφεία των δασκάλων, του Διευθυντή και του γραφείου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς επίσης σε κυλικείο, κλιμακοστάσια και αποθήκες.
Επίσης, έγινε προμήθεια πινάκων μαρκαδόρου σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, τεσσάρων (4) laptop, καθώς και δυο (2) σύγχρονων κλιματιστικών μονάδων, οι οποίες και τοποθετήθηκαν. Ακόμα, αντικαταστάθηκαν όλοι οι εσωτερικοί λαμπτήρες του σχολείου με led, οι πόρτες στα WC, τοποθετήθηκε νέο υπόστεγο γαλβανιζέ με οροφή πάνελ στο εξωτερικό κλιμακοστάσιο του υπογείου, τέρματα ποδοσφαίρου στα γηπεδάκια του προαύλιου χώρου, αντικαταστάθηκαν τα σπασμένα τζάμια και απομακρύνθηκαν 17 παλαιοί επικίνδυνοι στύλοι φωτισμού από τον προαύλιο χώρο του σχολείου.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι και το καλλιτεχνικό graffiti στην εξωτερική πρόσοψη του σχολείου για την απεικόνιση του οποίου, η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή προμηθεύτηκε τα κατάλληλα χρώματα.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Α’ ΕΣΕ Δήμου Φυλής Γιάννης Κρεμύδας: «Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου χρειαζόταν πραγματικά παρεμβάσεις, για αυτό και ανταποκριθήκαμε στα αιτήματα και αξιοποιήσαμε το χρόνο της αναγκαστικής αποχής δασκάλων και μαθητών. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Διευθυντή, τους δασκάλους, τον πρόεδρο και τα ενεργά μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε. Η θεαματική αλλαγή ήταν το δικό μας δώρο Χριστουγέννων για τα παιδιά, που θα βρουν ένα άλλο σχολείο με την επιστροφή τους».
Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς δήλωσε: «Κάθε παρέμβαση που κάνουμε στα σχολεία την οφείλουμε πρωτίστως στα παιδιά μας, που είναι και οι τελικοί αποδέκτες οποιουδήποτε έργου γίνεται. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν με περίσσια φροντίδα για να δημιουργηθεί ένα όμορφο και υγιές περιβάλλον για τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου