Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς 10 εκατ. Ευρώ στον Δήμο Φυλής από το Υπουργείο Ανάπτυξης για έργα οδοποιίας 162 χλμ.




Με τη χρηματοδότηση ενός ακόμα μεγάλου έργου, κλείνει το 2020 ο Δήμος Φυλής. Πρόκειται για “πρωτοχρονιάτικο μποναμά” 10 εκατ. Ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς σήμερα Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020, υπογράφηκε από τον Υφυπουργό Ιωάννη Τσακίρη, η ένταξη του έργου “ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ”, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), με προϋπολογισμό 10 εκατ. Ευρώ.


Το έργο αυτό αυτό αποτελεί το δεύτερο που εντάσσεται στο ΠΔΕ από το Υπουργείο Ανάπτυξης, μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες καθώς τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε εγκριθεί ένα εκατ. Ευρώ για εκσυγχρονισμό δαπέδων αθλητικών χώρων και παιδικών χαρών.

Με τη χρηματοδότηση αυτή, θα κατασκευαστούν οδικές υποδομές μήκους 162 χιλιομέτρων και θα ολοκληρωθεί το έργο που ξεκίνησε την περασμένη τετραετία με δρόμους συνολικού μήκους άνω των 120 χιλιομέτρων. “Δεν είναι υπερβολή ότι από πλευράς δρόμων ο Δήμος θα γίνει καινούργιος και το 2021 έπεται συνέχεια, με χρηματοδοτήσεις νέων έργων”, τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Ο Χρήστος Παππούς εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και ιδιαίτερα στον Υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη. Επίσης στον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ο οποίος πρότεινε την ένταξη του έργου στο ΠΔΕ και χορήγησε όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά. Αναφέρθηκε επίσης στη συμβολή του Διευθύνοντα Συμβούλου της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Δήμου Φυλής Σταμάτη Πουλή, ο οποίος, όπως είπε, δουλεύει σκληρά, σε συνεργασία με τον Αντιπρόεδρο της Εταιρίας και Αναπλ. Δήμαρχο Βασίλη Γεωργιάδη.

Επεσήμανε, τέλος, την ετοιμότητα του Δήμου από πλευράς μελετών, χάρη στη συστηματική δουλειά των Αντιδημάρχων Θανάση Σχίζα και Μαρίνου Σαρλά, του Διευθυντή Βαγγέλη Στάμου, του μηχανικού Παναγιώτη Κουρούβανη και των άλλων υπηρεσιακών στελεχών. Αλλά και των επιστημονικών συνεργατών του Γιάννη Λιάκου και Μαρίνας Νικολοπούλου.  







 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου