Ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, χωρίς συνωστισμό και με ασφάλεια, η διανομή τροφίμων και βασικών ειδών (ΤΕΒΑ) σε 3.349 δικαιούχους στο Δήμο Φυλής

Φωτό Αρχείου 


Με απόλυτη ασφάλεια, χωρίς συνωστισμό και με αυστηρή τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, η διανομή προϊόντων στους δικαιούχους του ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ, από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, επικεφαλής εταίρο της «Κοινωνικής Σύμπραξης Δυτικής Αττικής» για το ΤΕΒΑ.

Δικαιούχοι του ΤΕΒΑ στο Δήμο Φυλής είναι 1.290 οικογένειες, με 3.349 μέλη συνολικά, οι οποίες έλαβαν προϊόντα παντοπωλείου, νωπά τρόφιμα και είδη βασικής υλικής συνδρομής.

Ειδικότερα, διανεμήθηκαν νωπό κρέας (χοιρινό και μοσχάρι), νωπά λαχανικά (πατάτες, καρότα και λάχανο), τυροκομικά προϊόντα (φέτα, τυρί ημίσκληρο και γραβιέρα) και τρόφιμα μακράς διαρκείας (ρύζι, φασόλια, φακές, ζυμαρικά, μακαρόνι κοφτό, πελτές ντομάτας, ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, αλεύρι και μέλι). Επιπλέον, οι οικογένειες με μωρά έλαβαν και κρέμα δημητριακών. 

Επίσης, διανεμήθηκαν είδη βασικής υλικής συνδρομής και συγκεκριμένα σαμπουάν, κρεμοσάπουνα, αφρόλουτρα, καθαριστικά, απορρυπαντικά, σκόνες πλυντηρίου. 

Όλα τα είδη διανεμήθηκαν στις οικογένειες σε ποσότητες ανάλογες του αριθμού των μελών τους. 

«Η διανομή του ΤΕΒΑ εν μέσω lockdown αποτελεί μια πρόκληση την οποία έχουμε την εμπειρία να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία, έτσι ώστε να προσφέρουμε, με ασφάλεια, τα βασικά αγαθά στους συνανθρώπους μας που τα δικαιούνται, προκειμένου και τις άγιες μέρες που έρχονται να ετοιμάσουν χωρίς άγχος το γιορτινό τραπέζι», τόνισε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας Γιώργος Αντωνόπουλος. 

«Συνεχίζουμε σταθερά το κοινωνικό μας έργο χωρίς να επηρεαζόμαστε από το lockdown. Αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο, εμείς βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα στους συνανθρώπους μας με όλες τις κοινωνικές μας δράσεις ενισχυμένες», τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. 

Η διανομή θα ολοκληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου στο Δήμο Φυλής, επικεφαλής της «Κοινωνικής Σύμπραξης», και έως τις 23 Δεκεμβρίου στους Δήμους-εταίρους Μεγαρέων, Ασπροπύργου, και Μάνδρας – Ειδυλλίας, καθώς και στους δικαιούχους της Ι.Μ. Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως. Συνολικά δικαιούχοι του ΤΕΒΑ σε αυτή τη διανομή είναι 3.944 οικογένειες που αριθμούν συνολικά 8.441 μέλη.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου