Σε τροχιά ηλεκτροκίνησης ο Δήμος Φυλής...

πέτυχε χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την εγκατάσταση 46 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων



Σε τροχιά ηλεκτροκίνησης μπαίνει ο Δήμος Φυλής μετά την έγκριση της πρότασής του, προς το Πράσινο Ταμείο για τη χρηματοδότηση της δημιουργίας δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, συνεδρίασε την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020 και ενέκρινε τη μελέτη του Δήμου Φυλής η οποία χρηματοδοτείται με 49.600 ευρώ μέσω του Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020» . 

Την ικανοποίησή του για την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα εξέφρασε ο Χρήστος Παππούς. «Ο Δήμος Φυλής εκσυγχρονίζεται και έρχεται πιο κοντά στο Περιβάλλον. Ήδη με το πρόγραμμα Ήλιος αναβαθμίσαμε αισθητά το ενεργειακό και περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και είμαστε πιο κοντά στο όραμά μας για την ενεργειακή αυτοτέλεια της πόλης μας. Με τη χρηματοδότηση του δικτύου των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πετύχαμε κάνουμε ακόμα ένα βήμα για τη μετάβαση της Φυλής στη χρήση άλλων μορφών ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον και συνεχίζουμε » υπογράμμισε ο Χρήστος Παππούς. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Δήμος Φυλής ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση για το πρόγραμμα που «άνοιξε» στις 23 Νοεμβρίου και κατέθεσε τη σχετική μελέτη με τη χωροθέτηση των σημείων φόρτισης στις αρχές Δεκεμβρίου η οποία εγκρίθηκε κατ΄ αρχήν, ανοίγοντας έτσι το δρόμο μετά τον τελικό έλεγχο για την αποδέσμευση του ποσού και τη δημιουργία των σταθμών φόρτισης. Βάσει του σχεδιασμού θα δημιουργηθούν 46 σημεία φόρτισης και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής. 

Με την εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.), ανοίγει ο δρόμος προκειμένου ο Δήμος Φυλής, να υλοποιήσει τον σχεδιασμό για ανανέωση και εκσυγχρονισμό του στόλου του με ηλεκτρικά οχήματα, εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους. 

Με δεδομένο ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι το μέλλον της αυτοκίνησης γίνεται ένα ουσιαστικό βήμα, ώστε να μπει η ηλεκτροκίνηση στην ζωή των δημοτών, με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την τοπική οικονομία, και τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ήδη ή σχεδιάζουν να προμηθευτούν ηλεκτρικά οχήματα, αξιοποιώντας σχετικές επιδοτήσεις και προγράμματα.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου