Σημαντικά έργα άθλησης και αναψυχής από το Πράσινο Ταμείο πέτυχε ο Δήμος Φυλής

Πάρκο Άθλησης και Αναψυχής στη Ζωφριά - Υπερσύγχρονη Παιδική Χαρά στη Δροσούπολη



Δύο πολύτιμα περιβαλλοντικά έργα Άθλησης και Αναψυχής για το Δήμο Φυλής, ενέκρινε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020, το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου με άξονα προτεραιότητας 1: “Αστική Αναζωογόνηση” 

Πρόκειται για δυο σημαντικά έργα, που θα γίνουν στις συνοικίες της Ζωφριάς και της Δροσούπολης σε κοινόχρηστους χώρους που μέχρι σήμερα, παραμένουν αναξιοποίητοι. 

Στη Ζωφριά και πιο συγκεκριμένα επί των οδών Ηρακλέους, Έλλης και Πολυδεύκους (Ο.Τ. 2147α και Ο.Τ. 2151α) θα δημιουργηθεί Πάρκο Άθλησης και Αναψυχής για ενήλικες και παιδιά, το οποίο θα περιλαμβάνει: 

Α) Χώρους πρασίνου με ποικιλία δέντρων και φυτών, ξύλινο κιόσκι για αναψυχή μικρών και μεγάλων και “έξυπνα” smart παγκάκια, στα οποία οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές, όπως laptop, tablet και smartphone. 

Β) Χώρο με υπαίθρια όργανα γυμναστικής για ενήλικες με: Όργανα έλξεων και πιέσεων ώμων, ποδηλάτων, ελλειπτικής κίνησης ποδιών-surf board, όργανο βάδισης αέρος κ.α 

Οι χώροι θα διαθέτουν επίσης, σύγχρονο ηλεκτροφωτισμό Led, χλοοτάπητα και αυτόματο σύστημα άρδευσης, ξύλινους κάδους απορριμμάτων, κ.ά. 

Στη Δροσούπολη στη συμβολή των οδών Παμβώτιδας και Ζαλόγγου σε κοινόχρηστο χώρο που μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί και σε κοντινή απόσταση από το 2ο Γυμνάσιο και το 1Οο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων, θα δημιουργηθεί υπερσύγχρονη Παιδική Χαρά, εναρμονισμένη στα διεθνή πρότυπα. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει: 
  • Πολυσύνθετο όργανο με τούνελ, τσουλήθρα και αναρριχητική δραστηριότητα
  • Πολυσύνθετο ΑΜΕΑ σπιτάκι με δύο ράμπες 
  • Πολυσύνθετο όργανο πολλαπλών δραστηριοτήτων με τσουλήθρα και δυο πύργους 
  • Όργανο νηπίων με τσουλήθρα 
  • Κούνια ΑΜΕΑ 
  • Ξύλινη κούνια μικτή (παίδων-νηπίων)
  • Ελατηριωτό παιχνίδι τεσσάρων θέσεων 
  • Ξύλινη διθέσια τραμπάλα και άλλες δυνατότητες για ατομικό και ομαδικό παιχνίδι
Τα όργανα που επιλέχθηκαν είναι, ασφαλή, λειτουργικά, με σεβασμό στο περιβάλλον και εμπνέουν την φαντασία των παιδιών. Στον σχεδιασμό της παιδικής χαράς, τηρήθηκαν οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των οργάνων αλλά και οι αποστάσεις ασφαλείας, από άλλα φυσικά ή τεχνικά εμπόδια. Τα όργανα που θα εγκατασταθούν στην παιδική χαρά, έχουν προβλεφθεί να εξυπηρετούν νήπια και παιδιά καθώς και άτομα ΑΜΕΑ, με στόχο να μην αποκλείεται καμία ηλικιακή ομάδα από τη χαρά του παιχνιδιού. 

Τέλος, προβλέπεται να γίνει η τοποθέτηση του αστικού εξοπλισμού (φωτιστικά σώματα με ιστό, ξύλινα καθιστικά, κάδοι απορριμμάτων και μεταλλική κρήνη), ο οποίος λειτουργεί συμπληρωματικά στον χώρο και εξυπηρετεί τους συνοδούς αλλά και τους χρήστες της παιδικής χαράς. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη χρηματοδότηση των συγκεκριμένων έργων καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι εμπεριστατωμένες μελέτες της Τεχνικής Υπηρεσίας. 

“Δώσαμε έναν γιγάντιο αγώνα προκειμένου να πετύχουμε όπως και σε άλλες περιπτώσεις έργα που θα αλλάξουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες της Τεχνικής Υπηρεσίας καθώς και τον Επιστημονική Συνεργάτη Δημάρχου Γιάννη Λιάκο, για την ουσιαστική στήριξη τους. Η άρτια προετοιμασία μας, είχε ως αποτέλεσμα την έγκριση των έργων, από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) καθώς και από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Δυτικής Αττικής”, ώστε να φτάσουμε στην επίτευξη της χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο, σημειώνει σχετικά, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας. 

“Η επίτευξη χρηματοδότησης ανάλογων έργων απαιτούν καθημερινό αγώνα, συνέπεια και διάρκεια. Είμαστε πάντα έτοιμοι για διεκδικήσεις, προκειμένου καμία δυνατότητα και ευκαιρία να μην πάει χαμένη” επισημαίνει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς προσθέτοντας ότι: Η αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων ώστε να μετατραπούν σε σύγχρονους περιβαλλοντικούς, λειτουργικούς και ασφαλείς χώρους , που θα συμβάλουν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, είναι ένας στόχος που ο Δήμος Φυλής κατακτά καθημερινά μέσα από μεθοδική και σκληρή προσπάθεια, που θα συνεχιστεί με ζήλο σε όλους τους τομείς. 

Τα έργα του Πράσινου Ταμείου σε Ζωφριά και Δροσούπολη θα ξεκινήσουν άμεσα με την έλευση του νέου έτους. Ακολουθούν οι μακέτες των έργων

                                                Ακολουθούν οι μακέτες για το Πάρκο της Ζωφριάς



Ακολουθούν οι μακέτες για την Παιδική Χαρά της Δροσούπολης 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου