Στη διευρυμένη σύσκεψη Χρυσοχοΐδη ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς

 Εξειδικευμένες προτάσεις του Δήμου Φυλής για τήρηση των μέτρων και rapid test



Στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στην Ελευσίνα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λόγω της έξαρσης της πανδημίας σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, συμμετείχε ο Δήμος Φυλής, ο οποίος και κατέθεσε τις δικές του προτάσεις. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, Αστυνομικές Αρχές, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος , ο Διοικητής του Θριάσιου Νοσοκομείου, Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι της Δυτικής Αττικής και Υγειονομικοί Φορείς, εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ. 

Τον Δήμο Φυλής εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος. 

Ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανοίγοντας της σύσκεψη απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όσους δεν συμμορφώνονται στα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να εξηγήσουμε, να συνδράμουμε, αλλά του κεφαλιού του κανείς! Σε αντίθετη περίπτωση θα σφραγιστούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι – σπίτι… Δεν είναι ούτε απειλή, ούτε προειδοποίηση. Είναι απόφαση και θα γίνει έτσι αν χρειαστεί», υπογράμμισε. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι εκπρόσωποι των Δήμων έκαναν παρατηρήσεις σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα της κάθε περιοχής καθώς και εξειδικευμένες προτάσεις. 

Σε ότι αφορά στις προτάσεις του Δήμου Φυλής εκφράστηκαν από τον Αναπληρωτή Δημάρχου και γιατρό στο επάγγελμα Γιώργο Αντωνόπουλο που μεταξύ άλλων ζήτησε: 
✅Εντατικούς – αυστηρούς ελέγχους από μικτά κλιμάκια Αστυνομίας και Δήμου σε ευαίσθητες περιοχές και γειτονιές του Δήμου Φυλής, όπου ζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με στόχο την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας και των υγειονομικών κανόνων. 
✅Προς τους εκπροσώπους του ΕΟΔΥ αιτήθηκε να προγραμματιστούν άμεσα έκτος από αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί για τις 22 και 23 Δεκέμβρη στοχευμένη ενημέρωση και rapid test σε περιοχές και πληθυσμούς Ρομά και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που σε πολλές περιπτώσεις αψηφούν τα μέτρα. 
✅Ζήτησε επίσης όπως και οι άλλοι εκπρόσωποι των Δήμων Δυτικής Αττικής αναλυτικά στοιχεία ανά πόλη για την πορεία των κρουσμάτων του covid -19 . 

Κοινός παρανομαστής όλων των συμμετεχόντων υπήρξε η διαρκής συνεργασία με στόχο την πιστή τήρηση των μέτρων, την ενημέρωση και την πρόληψη κατά του κορωνοϊού.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου