ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ;

“Αυτοκόλλητα κάλαντα σε Πλατείες, Δημοτικά Κτίρια – Κεντρικά σημεία ...”



🎄🎅Ο Δήμος Φυλής «σώζει» το πνεύμα των φετινών Χριστουγέννων και μας καλεί να μοιραστούμε διαδικτυακά ένα από τα πιο όμορφα έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τα παιδικά κάλαντα! 

Φέτος τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να μας επισκεφθούν στο σπίτι μας και να μας μεταδώσουν το πνεύμα των εορτών με τις χαρούμενες φωνές τους. Παρόλα αυτά δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε την ευκαιρία να τα «ακούσουμε», .... απλά λίγο διαφορετικά! 

Ο Δήμος Φυλής μέσα στη πανδημία covid-19 βρήκε τον τρόπο τα παιδιά να μας “αγγίξουν” με τις φωνές τους! Δημιούργησε μια σειρά από Χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα εξωτερικού χώρου, τα οποία θα “στολίσουν” τον Δήμο Φυλής τις επόμενες ημέρες. 

Με την τεχνολογία των QR Codes (Quick responsive codes), που θα υπάρχουν σε αυτά τα αυτοκόλλητα οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα, μέσω κινητών τηλεφώνων και tablets, να ακούσουν τα παιδιά του Δήμου Φυλής να τραγουδάνε τα κάλαντα. 

(Από συσκευή smartphone android από το “play store” κατεβάζουμε οποιοδήποτε QR CODE και είμαστε έτοιμοι να σκανάρουμε) 

Ο Δήμος Φυλής σε συνεργασία με το «Χοροθέατρο Άμυνα» (https://culturefyli.gr/geitonies/politistiki-geitonia/xorotheatro-amina/), και τηρώντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για την υγεία των παιδιών, ηχογράφησαν μια σειρά από παιδικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, έτσι ώστε να μη λείψει φέτος σε κανέναν το μήνυμα χαράς και αγάπης που μεταφέρουν τα παιδιά κάθε Χριστούγεννα. 

Τα αυτοκόλλητα θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία του Δήμου Φυλής, όπως Δημόσια κτίρια, πλατείες, καταστήματα πρώτης ανάγκης, φαρμακεία κλπ, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να τα βρούνε. Οι πολίτες θα μπορούν να σκανάρουν με την κάμερα του κινητού τους τα αυτοκόλλητα και αυτομάτως θα έχουν πρόσβαση στα γιορτινά κάλαντα των μικρών παιδιών. 

Τα φετινά Χριστούγεννα πρέπει να είναι πιο φωτεινά και χαρούμενα από ποτέ!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου