Πράξη έγινε η δέσμευση του Χρήστου Παππού στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων- Έτοιμες οι νέες αίθουσες που του ζήτησαν


Μια νέα αίθουσα διδασκαλίας, μια αίθουσα πληροφορικής και μια αίθουσα τεχνολογίας που προορίζεται για τις ανάγκες των πειραμάτων στα μαθήματα της Φυσικής και της Χημείας δημιούργησε στο 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων ο Δήμος Φυλής σε υλοποίηση της δέσμευσης του Δημάρχου Χρήστου Παππού προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που τον είχαν επισκεφθεί στις 6 Οκτωβρίου 2020. 

«Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου με την ωριμότητα και το παράδειγμά τους, προτίμησαν αντί για τις καταλήψεις να διεκδικήσουν μέσα από το διάλογο τα δίκαια αιτήματά τους. Ήταν μονόδρομος να τα κάνουμε πράξη. Έχουμε αποδείξει με το έργο μας σε πολλά επίπεδα, πως η νέα γενιά και οι ανάγκες της αποτελούν για εμάς κύρια προτεραιότητα. Τα παιδιά, που είναι οι πιο αυστηροί κριτές μας, είναι ταυτόχρονα, οι πιο πολύτιμοι βοηθοί μας» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. 

Σε ότι αφορά στο έργο, με ταχύτατες διαδικασίες, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας «έτρεξε» με το επιτελείο του τη μελέτη και διαμορφώθηκαν με ίδιους πόρους του Δήμου Φυλής και την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας οι τρεις νέοι χώροι.

 Η νέα αίθουσα διδασκαλίας έχει εξοπλιστεί και περιμένει να υποδεχθεί τους μαθητές όταν ανοίξουν τα σχολεία, όπως και η αίθουσα πληροφορικής αφού ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας σε ανύποπτο χρόνο -και για την κάλυψη των αναγκών της τηλεκπαίδευσης- έχει εφοδιάσει το σχολείο για την τρέχουσα σχολική περίοδο με 15 καινούργιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η αίθουσα τεχνολογίας έχει εξασφαλιστεί, με την συνδρομή των καθηγητών, ως χώρος. 

Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής περιμένει τώρα τα αιτήματα του σχολείου προκειμένου ο Δήμος να εξασφαλίσει τα απαραίτητα όργανα, ώστε οι μαθητές μέσα από τα πειράματα να μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τις αρχές της Φυσικής και της Χημείας αποκτώντας με ευχάριστο και διαδραστικό τρόπο, βαθύτερη γνώση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι μαθητές ,ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου κ. Αντώνης Κατσαμάγκος και ο σύλλογος γονέων συναντήθηκαν την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020, με το Δήμαρχο Φυλής, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο πρόεδρος του 15μελούς παρέδωσε καταγεγραμμένα τα αιτήματα που αφορούσαν στην αναβάθμιση του σχολείου . 

Την επόμενη ημέρα ο Χρήστος Παππούς επισκέφθηκε το σχολείο και την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, έσπευσε επί τόπου κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας, με επικεφαλής των Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σχίζα. Μέσα Δεκεμβρίου οι αίθουσες ολοκληρώθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία και παραδόθηκαν στην Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή έτοιμες προς χρήση. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 











0 comments:

Δημοσίευση σχολίου