Με πρωτοχρονιάτικες εκπλήξεις και λαμπρότητα η Δοξολογία για το 2021 στον Άγιο Κωνσταντίνο Άνω Λιοσίων







🎅🎄🎇Με ολόψυχες ευχές για μια νέα χρονιά διαφορετική από αυτήν που έφυγε, γεμάτη υγεία και στιγμές που θα μας φέρουν ξανά, κοντά, τελέστηκε η Πρωτοχρονιάτικη Δοξολογία στον Πολιούχο Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης Άνω Λιοσίων. 

Στην Δοξολογία που τελέστηκε με επισημότητα και όλα τα μέτρα προστασίας παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων Νίκος Λιόσης. 

Ο Αρχιμανδρίτης και προϊστάμενος του ιερού ναού πατέρας Τίτος Χρήστου, έχοντας στο πλευρό του, τους αγαπητούς ιερείς Φανούρη Μπρίλη και Παναγιώτη Μυλωνάκη, ευλόγησε κι έκοψε την βασιλόπιτα με την ευχή να έχουν όλοι οι ενορίτες, καλή υγεία. “Για μας ο καθένας και η καθεμία από εσάς είναι ξεχωριστός. Θέλουμε να προσέχετε για να είστε και του χρόνου όλοι εδώ!” τόνισε χαρακτηριστικά. 

Το δικό του κομμάτι για το 2021 έκοψε ο Δήμαρχος Φυλής με την ευχή η νέα χρονιά να μας χαρίσει όσα μας στέρησε η προηγούμενη. Ο Χρήστος Παππούς πρόσφερε συμβολικά το κομμάτι του στον παπά Τίτο, που όπως επεσήμανε είναι ο άνθρωπος που φροντίζει για την ενότητα και την άρτια λειτουργία του ιερού Ναού όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. 

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων Νίκος Λιόσης αφιέρωσε το κομμάτι του σε όλους τους ενορίτες και το πρόσφερε συμβολικά στον επίτροπο του Αγίου Κωνσταντίνου Άλκη Κολοβό, που με σεμνότητα κι ευλάβεια στηρίζει το έργο της εκκλησίας. 

Θερμές ευχές έδωσαν επίσης κόβοντας το κομμάτι της βασιλόπιτας που τους αναλογούσε, ο πατέρας Παναγιώτης και ο παπά Φανούρης ο οποίος κι επεσήμανε ότι το κατηχητικό έργο της εκκλησίας συνεχίζεται απρόσκοπτα κι εν καιρώ κορονοϊου μέσω διαδικτύου και μάλιστα με μεγαλύτερο συμμετοχή, όχι μόνο από τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους. 

Η Θεία Πρωτοχρονιάτικη δοξολογία κορυφώθηκε με συγκίνηση. Ο παπά Τίτος επισημαίνοντας ότι το 2021 είναι το έτος που θα εορταστούν τα 200 χρόνια από την παλιγγενεσία προέτρεψε τον κόσμο να ψάλουν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο κι εν συνεχεία τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, όπερ κι εγένετο. 

Η ευχάριστη έκπληξη τέλος που επεφύλαξε για όλο το εκκλησίασμα ήταν ένα μικρό άλλα πολύτιμο πρωτοχρονιάτικο δώρο, ο Σταυρός του Χριστού μας.
























 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου