Κάλεσμα σε ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΩΝΑ την Κυριακή 31/1 στις 7μμ με τηλεδιάσκεψη


Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής

ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής

Προς τις Ενώσεις Γονέων του Δήμου Φυλής και τους συλλόγους γονέων των σχολείων όλων των βαθμίδων και των νηπιαγωγείων της περιοχής

Κάλεσμα σε ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΩΝΑ την Κυριακή 31/1 στις 7μμ με τηλεδιάσκεψη για να χαράξουμε δρόμους κοινής δράσης ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της Κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ

Αγαπητοί γονείς,

Η νέα χρονιά μας βρίσκει αντιμέτωπους πάλι με την ίδια εγκληματική πολιτική. Η κυβέρνηση 10 μήνες τώρα δεν παίρνει ούτε τα στοιχειώδη μέτρα για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας – Παιδείας, αφήνοντας τον λαό εκτεθειμένο απέναντι στην εξελισσόμενη πανδημία και ακολουθεί μια ολέθρια τακτική για τη μόρφωση και την υγεία των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών. Έτσι, μετά από σχεδόν τρεις μήνες lockdown, κι ενώ έχουμε ξεπεράσει τους 5.000 νεκρούς, τους εκατοντάδες διασωληνωμένους και τη συνεχόμενη και καθημερινή πίεση του Ε.Σ.Υ., το Υπ. Παιδείας προχώρησε ήδη στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες με βάση τις ανακοινώσεις ανοίγει και η β/βάθμια εκπαίδευση.

Tο ερώτημα βέβαια, δεν είναι αν θέλουμε ανοιχτά σχολεία. Κάθε άλλο! Παλεύουμε για την επιστροφή όλων μας στο φυσικό μας χώρο! Οι ολέθριες συνέπειες της τηλε-«εκπαίδευσης», επιβάλλουν την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία, καθώς αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε μιλάμε για μια ακόμη χαμένη εκπαιδευτική χρονιά με σοβαρές συνέπειες για την πλειοψηφία των μαθητών.

Το αίτημα που πρέπει να θέσει σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα είναι πως θέλουμε σχολεία ασφαλή και όχι ανοχύρωτα! Όλο το προηγούμενο διάστημα δεν υλοποιήθηκε κανένα μέτρο προστασίας που να διαφοροποιεί την προηγούμενη κατάσταση. Δεν προχώρησε η μείωση των μαθητών στις τάξεις, δεν έγιναν προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι ανάγκες, δεν έχουν διαμορφωθεί αίθουσες και χώροι που θα στεγάσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς, δεν έχουν γίνει ούτε έχουν προβλεφθεί να γίνουν μαζικά και δωρεάν τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ενώ προσλήφθηκαν ελάχιστες καθαρίστριες που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις ανάγκες των σχολείων. Αντίθετα, η πανδημία αξιοποιήθηκε για να προχωρήσει όλα τα αντιδραστικά μέτρα που πετούν έξω από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση χιλιάδες μαθητές και τους αποκλείουν από τη δυνατότητα να φοιτήσουν στα πανεπιστήμια: τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις, επαγγελματική εκπαίδευση και μαθητεία από τα 16, περικοπή χιλιάδων θέσεων στα Πανεπιστήμια. Δεν διστάζουν μάλιστα να κάνουν λόγο για εφαρμογή αυτών των αλλαγών από τη φετινή χρονιά! Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας επιδεικνύουν μια απίστευτη κοινωνική αναλγησία, όταν οι μαθητές φέτος βιώνουν μια δύσκολη από πολλές απόψεις κατάσταση λόγω πανδημίας, αλλά και εξαιτίας της «τηλεκπαίδευσης» η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές για να ανταπεξέλθουν σε μια τέτοια δοκιμασία.

Ταυτόχρονα, ενώ οι φοιτητές είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, καθώς όλα τα ανώτατα ιδρύματα είναι κλειστά επ΄ αόριστον, θεσμοθετούνται μέτρα αυστηροποίησης του χρόνου φοίτησης και αστυνόμευσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων!!!

Κι ενώ αρνούνται να πάρουν οποιαδήποτε μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, ρίχνουν ταυτόχρονα την ευθύνη στο λαό μοιράζοντας πρόστιμα και απαγορεύσεις. Τα μέτρα που ανακοινώνονται όλο αυτό το διάστημα είναι αποκαλυπτικά: αύξηση των περιορισμών και επίκληση στην ατομική ευθύνη! Με το ιδεολόγημα αυτό επιτίθεται στο λαό και τη νεολαία, χρεώνοντάς τους την αύξηση των κρουσμάτων.

Την στιγμή που οι χώροι εργασίας και τα ΜΜΜ μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού και η πανδημία καλπάζει, η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, δημιουργία ΜΕΘ και ενίσχυση των δομών περίθαλψης, για μαζικά και δωρεάν τεστ και επίταξη της ιδιωτικής υγείας, για ενίσχυση των ΜΜΜ, για προσλήψεις στα σχολεία, για μέτρα προστασίας στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς. Αντ’ αυτού η κυβέρνηση προχωρά ακόμα και σε περικοπή των προγραμματισμένων χειρουργείων στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας και, ουσιαστικά, μετατρέπει το δημόσιο σύστημα υγείας σε σύστημα υγείας «μιας νόσου».

Παράλληλα, η κυβέρνηση έδωσε τα πάντα στο κεφάλαιο αξιοποιώντας την πανδημία με μια σειρά από μέτρα που εκτίναξαν την ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια, ενώ θέλει να φέρει για ψήφιση ένα προκλητικό αντεργατικό νομοσχέδιο που προβλέπει δεκάωρη δουλειά, πλήρη ευελιξία για τις επιχειρήσεις, κατάργηση της απεργίας, ποινικοποίηση των αγώνων και ριζική περιστολή του δικαιώματος στην συνδικαλιστική οργάνωση και δράση.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Εκπαιδευτικοί-γονείς-μαθητές όπως και στην αρχή της χρονιάς έτσι και τώρα καλούμαστε να δώσουμε δυναμικό και αποφασιστικό παρόν! Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο δωρεάν σχολείο! Παλεύουμε για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας!

Καλούμε:

Σε σύσκεψη αγώνα για όλα τα παραπάνω την Κυριακή 31/1 στις 7μμ με τηλεδιάσκεψη.

Όλους/όλες σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 1/2 στις 2μμ στη Διεύθυνση ΠΕ στην Ελευσίνα ενάντια στον παραλογισμό των απολύσεων και των υποχρεωτικών μετακινήσεων εκπαιδευτικών με 3μηνες συμβάσεις. Καλούμε τους συλλόγους γονέων να προχωρήσουν σε ψηφίσματα καταδίκης της απαράδεκτης και αντιπαιδαγωγικής ενέργειας του διευθυντή εκπ/σης ΠΕ κ.Κάππου που άφησε ακάλυπτα κενά τάξεων, παράλληλων στηρίξεων, τμημάτων ένταξης.

Απαιτούμε:

• Μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων των εκπαιδευτικών, απαιτούμε ΤΩΡΑ μείωση του αριθμού των μαθητών, να μοιραστούν τα τμήματα στη μέση και μέχρι το ανώτερο 12-15 μαθητές ανάλογα με τα τ.μ. των αιθουσών ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις, με αξιοποίηση όλων των τρόπων για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου σχεδιασμού (πχ εύρεση διαθέσιμων νέων αιθουσών, εκ περιτροπής λειτουργία, μείωση της ύλης και καθημερινό πρωινό μειωμένο ωράριο ώστε να προσέρχονται όλα τα παιδιά κάθε μέρα αλλά σε διαφορετικές ώρες κ.λπ.). Επιπλέον μέτρα για το αερισμό των αιθουσών. Λιγότερος χρόνος παραμονής στις τάξεις. Αύξηση του χρόνου διαλείμματος. Οποιαδήποτε πρόταση να πραγματοποιηθεί μετά από διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα και το γονεϊκό κίνημα.

• Αναδιάταξη- Μείωση της ύλης για τη νέα χρονιά

• Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων αδειών για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και των εκπαιδευτικών που δικαιούνται άδειες ειδικού σκοπού, χωρίς «αστερίσκους». Ίσα δικαιώματα για μόνιμους και αναπληρωτές. Προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλύψουν τις νέες ανάγκες που θα δημιουργηθούν.

• Μόνιμες προσλήψεις καθαριστών(στριών) ώστε να καλύπτονται σε όλη την διάρκεια λειτουργίας τους τα σχολεία.

• Δωρεάν διάθεση του αναγκαίου υλικού προστασίας στα σχολεία (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, υλικά καθαριότητας) με έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές.

• Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία.

• Δημιουργία όλων των απαραίτητων δομών ενισχυτικής διδασκαλίας (παράλληλη, κατ΄ οίκον, πρόσθετη) για τους μαθητές που δε μπορούν λόγω πανδημίας να παρακολουθήσουν τη δια ζώσης διαδικασία και παραμένουν περιορισμένοι στο σπίτι.

• Άμεση εκπόνηση κεντρικού πανελλαδικού σχεδίου για νέα σχολικά κτίρια που να καλύπτουν τις ανάγκες για σχολική στέγη. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν αίθουσες για σπάσιμο τμημάτων, να γίνεται εναλλαγή ωραρίου.

• Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου