Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες στον Παιδικό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας του Ζεφυρίου


Φωτό Αρχείου από τη Θεμελίωση του Παιδικού Σταθμού 


Ο Δήμαρχος Φυλής με τους προκατόχους του Δημάρχους Ζεφυρίου Γιάννη Λάππα, Απόστολο Ζέρβα και Φωτεινή Γιαννοπούλου 

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Φυλής Γιάννης Λιάκος βρέθηκαν στο σημείο των εργασιών 


Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του Βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας στη Δημοτική Κοινότητα Ζεφυρίου, που έρχεται να προστεθεί στους δύο υπάρχοντες προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες φιλοξενίας παιδιών και βρεφών. 

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο με ενεργειακή αυτονομία, που πληρεί όλες τις προδιαγραφές, για την υγιεινή διαμονή και την ασφάλεια παιδιών και βρεφών καθώς και παιδιών με αναπηρία. 

Ο συγκεκριμένος βρεφονηπιακός σταθμός ολοκληρωμένης φροντίδας διαθέτει: Τμήμα βρεφών, για βρέφη από 8 μηνών μέχρι 2,5 ετών, Τμήμα νηπίων για παιδιά από 2,5 ετών μέχρι 6,5 ετών και Τμήμα νηπίων με αναπηρία για παιδιά από 2,5 ετών μέχρι 6,5 ετών. 

Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός ολοκληρωμένης Φροντίδας του Ζεφυρίου είναι χτισμένος σε τρία επίπεδα και διαθέτει υπόγειο, ισόγειο και Α’ όροφο. 
Στο ισόγειο υπάρχουν δύο αίθουσες απασχόλησης νηπίων, μια αίθουσα ύπνου νηπίων με αναπηρία, μια αίθουσα απασχόλησης νηπίων με αναπηρία, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κουζίνα, γραφείο διεύθυνσης, δύο WC νηπίων , ένα WC κοινού και ένας χώρος WC – Λουτρό νηπίων με αναπηρία. 

Στον Ά όροφο έχουν προβλεφθεί μία αίθουσα απασχόλησης βρεφών, μία αίθουσα ύπνου βρεφών, και άλλες τρεις βοηθητικές αίθουσες για την εξυπηρέτηση βρεφών και παιδαγωγών. 

Στο υπόγειο θα εγκατασταθεί το λεβητοστάσιο, η αποθήκη τροφίμων και άλλοι βοηθητικοί χώροι. 

Στον περιβάλλοντα χώρο θα κατασκευαστούν παιδική χαρά, και πράσινοι χώροι για ελεύθερο παιγνίδι επίσης θα τοποθετηθούν σειρά από σκίαστρα-πέργολες. 

Ο νέος παιδικός σταθμός εξασφαλίζει άνετες συνθήκες σε παιδιά και εργαζόμενους καθώς διαθέτει φυσικό-τεχνητό φωτισμό, δυνατότητα ανεξάρτητης υπαίθριας εκτόνωσης, και απόλυτη και άνετη εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες για όλους τους χώρους του συγκροτήματος ενώ όλα τα χρώματα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι οικολογικά. 

“Το μεγάλο έργο του Δήμου Φυλής στον τομέα της εκπαίδευσης συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Το Ζεφύρι αποκτά τον τρίτο του παιδικό Σταθμό. Με αυτό το έργο κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας ότι κανένα παιδί του Δήμου Φυλής δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών.” υπογράμμισε σχετικά με το έργο ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και πρόσθεσε: Ευχαριστώ θερμά τους προκατόχους μου Δημάρχους Ζεφυρίου, Γιάννη Λάππα, Αποστόλη Ζέρβα και Φωτεινή Γιαννοπούλου με τους οποίους είχα την τιμή και τη χαρά να βρίσκομαι μαζί στη θεμελίωση του έργου, με την ευχή σύντομα να το επιτρέψουν οι συνθήκες και να κόψουμε όλοι μαζί, την κορδέλα των εγκαινίων. Θερμές ευχαριστίες οφείλω επίσης στην Περιφέρεια και στους συναδέλφους του Δημοτικού Συμβουλίου που με την στήριξη τους συμβάλουν στην υλοποίηση των μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες. Τα εύσημα αξίζουν τέλος, στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων Θανάση Σχίζα και σε όλο το επιτελείο του για τη συλλογική δουλειά που φέρνει διαχρονικά θετικά αποτελέσματα” . 

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.562.601,62 ευρώ χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής ενώ η εκπόνηση της μελέτης και η επίβλεψη του έργου υλοποιείται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από το χώρο των εργασιών   

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου