Προσωπικό στοίχημα για μένα η εξάλειψη του εμπορίου ναρκωτικών από το Δήμο Φυλής, δήλωσε ο Χρυσοχοϊδης

ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΙ


Την τρίτη, τους τελευταίους δύο μήνες, επίσκεψή του στο Δημαρχείο Ζεφυρίου, με αντικείμενο τον περιορισμό της παραβατικότητας σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι, πραγματοποίησε, το πρωί της Τετάρτης 26 Μαϊου 2021, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Ο Υπουργός είχε προαναγγείλει την επίσκεψη, στο πλαίσιο της αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του Επιχειρησιακού Σχεδίου που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 23 Μαρτίου 2021. Στην πρώτη επίσκεψή του, στις 3 Μαρτίου 2021, είχε ζητήσει από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ την εκπόνηση ενός Επιχειρησιακού Σχεδίου με βασικό στόχο της εξάλειψη του εμπορίου ναρκωτικών από την περιοχή. Βασική παράμετρος του σχεδίου που εφαρμόζεται, ήδη, είναι η αυξημένη καθημερινή αστυνομική δραστηριότητα σε όλη την εδαφική περιφέρεια του Δήμου Φυλής, από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, περιλαμβανομένων και των απόλυτα εξειδικευμένων, όπως των ΤΑΕ, των ΟΠΚΕ, της Δίωξης Ναρκωτικών, των ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ. Παράλληλα, σε καθημερινή βάση, διεξάγονται εξειδικευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε διαφορετικά, κάθε φορά σημεία. Σημαντική παράμετρο αποτελεί το γεγονός ότι το συντονισμό όλων των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν διατεθεί κατευθύνει, καθημερινά, ανώτερος αξιωματικός της Διεύθυνσης Αστυνας Δυτικής Αττικής.
Εκφράζοντας την πολιτική βούληση του Υπουργείου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει δηλώσει, σε όλους τους τόνους, ότι θα ενισχύσει τις αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής κι ότι θα απαγορεύσει οποιαδήποτε μετακίνηση προσωπικού από το Δήμο Φυλής, κάτι με το οποίο συμφώνησαν και οι παριστάμενοι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ. Έχει, επίσης, καταστήσει σαφές ότι το σχέδιο θα έχει όση διάρκεια απαιτηθεί κι ότι τα αποτελέσματά του θα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση. «Οι αστυνομικές υπηρεσίες θα βρίσκονται, καθημερινά, στην περιοχή μέχρι να μπορέσουν να αναπνεύσουν οι κάτοικοι. Θα διαρκέσει μέχρι να φέρει τα αποτελέσματα που προσδοκούμε», έχει δηλώσει.
Στη σημερινή σύσκεψη, παρουσιάστηκαν αναλυτικά στατιστικά στοιχεία από την εφαρμογή του Επιχειρησιακού Σχεδίου, από τα οποία διαπιστώθηκε πρόοδος στη, λεγόμενη, βαριά παραβατικότητα, όπως το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων και η οπλοχρησία, αλλά και στα ελαφρύτερα αδικήματα, όπως οι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η ηχορύπανση και η διατάραξη κοινής ησυχίας. Ειδικά στο εμπόριο ναρκωτικών γνωστοποίηθηκε η σύλληψη 14 εμπόρων και η κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Παράλληλα, αποφασίστηκε η διάθεση μιας ακόμα ΟΠΚΕ για το Ζεφύρι και τα Άνω Λιόσια, η εντατικοποίηση των ελέγχων στα λεωφορεία και στο προαστιακό και η ενίσχυση των υπολοίπων δυνάμεων που επιχειρούν σε Ζεφύρι και Άνω Λιόσια.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν, από πλευράς Δήμου, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος και η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ταξιαρχία Λαθουράκη, ενώ από πλευράς ΕΛ.ΑΣ αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής και επιτελικών υπηρεσιών. Κατά την αναχώρησή του ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα επανέλθει κι ότι η εξάλειψη του εμπορίου ναρκωτικών από την περιοχή αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο και τους συνεργάτες του.












0 comments:

Δημοσίευση σχολίου