Νέο περιβαλλοντικό έργο δρομολόγησε ο Δήμος Φυλής

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΤΟΥΛΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ


Μια εβδομάδα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος Φυλής δρομολόγησε ακόμα ένα περιβαλλοντικό έργο.

Πρόκειται για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων, που εντάχθηκε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2014-2020, με προϋπολογισμό 482.645,38 ευρώ.

Τη σχετική Πράξη υπέγραψε την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και του Προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής Δημήτρη Δρόση.

Το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων, που βασίζεται σε μελέτη του Δήμου Φυλής, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αντικατάσταση κουφωμάτων, εξωτερική θερμομόνωση τοίχων, αναβάθμιση συστήματος τεχνητού φωτισμού, συστήματος κλιματισμού θέρμανσης και ένταξη συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη λειτουργία του κτιρίου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισήμανε, κατά τη διάρκεια της υπογραφής της απόφασης, ότι στις βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής είναι η υποστήριξη του Δήμου Φυλής για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και υποδομών που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και θα βοηθήσουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.

Ο Γιώργος Πατούλης δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η Φυλή αποτελεί την περιοχή που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος σε ότι αφορά στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, κάτι το οποίο θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να λάβει τέλος. «Η Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζει τη συμβολή του Δήμου Φυλής στην αντιμετώπιση του σημαντικότερου προβλήματος της Αττικής που είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Για μας είναι σημαντικό να υλοποιηθούν έργα και υποδομές που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η σχετική χρηματοδότηση, όπως και μια σειρά εμβληματικών έργων αρκετών εκατομμυρίων ευρώ τα οποία θα αλλάξουν την φυσιογνωμία της περιοχής».

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και πρόσθεσε ότι στρατηγικός στόχος του Δήμου Φυλής είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση του οικολογικού αποτυπώματος του Δήμου. Εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητα ότι ο Δήμος Φυλής θα ενταχθεί σε επιπλέον προγράμματα που αφορούν τόσο στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, όσο και στην ανέγερση σύγχρονων σχολικών συγκροτημάτων.

Ο Γιώργος Πατούλης διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι αυτό θα γίνει πράξη και ζήτησε από τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόση να είναι σε στενή συνεργασία με το Δήμαρχο Φυλής, προκειμένου να εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις και από τα νέα προγράμματα που θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου