Στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας η αντιπλημμυρική θωράκιση των Άνω Λιοσίων


 Ένα ακόμη σημαντικό περιβαλλοντικό έργο εξασφάλισε ο Δήμος Φυλής, με την ένταξη του στις 9 Ιουνίου 2021 στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, προϋπολογισμού 14.915.000,00 €. με τίτλο «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ Δ.Ε. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ»

Αναλυτικότερα το έργο αφορά στην κατασκευή αγωγών διαφόρων διαστάσεων συνολικού μήκους 2.866μ. , καθώς και κυκλικών αγωγών , συνολικού μήκους 1.950μ. Επίσης περιλαμβάνει την κατασκευή των απαιτούμενων φρεατίων υδροσυλλογής. καθώς και την ανακατασκευή του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων.


Οι συλλεκτήρες των Ομβρίων Υδάτων θα κατασκευαστούν συγκεκριμένα στις κάτωθι οδούς:

  • Στην οδό Πηνειού – 25ης Μαρτίου ,από την διασταύρωση  της με την οδό Θεσσαλίας  έως τη διασταύρωση με την οδό Βώκου προς της Λεωφόρου Φυλής.

  • Στην οδό Καραϊσκάκη , από την οδό 25ης Μαρτίου έως την Νικηταρά.

  • Στην οδό Πίνδου , από την οδό Αλιάκμονος έως τέλους.

  • Στην οδό Αιγαίου Πελάγους , από οδό Πηνειού έως οδό Αλιάκμονος.

Σκοπός του έργου είναι η αντιπλημμυρική προστασία – θωράκιση της Ανατολικής Λεκάνης της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής με την κατασκευή των συλλεκτήρων ομβρίων υδάτων που θα εξαλείψει τους κινδύνους που διατρέχει η συγκεκριμένη περιοχή σε κάθε πλημμύρα με παράλληλη ανακατασκευή του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων.


Το έργο περιγράφεται στην Τεχνική Μελέτη με αριθμό 29/2021 του Δήμου Φυλής που συντάχθηκε και θεωρήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.


Με διαρκή προσπάθεια και συντονισμένες ενέργειες, ο Δήμος Φυλής πετυχαίνει έργα που αλλάζουν το μέλλον του και βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Ένα από αυτά είναι και το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων που εντάχθηκε στα εκτελεστέα έργα της Περιφέρειας Αττικής και η ολοκλήρωσή του θα σημάνει το τέλος των πλημμυρικών φαινομένων που αντιμετωπίσαμε και στην πρόσφατη νεροποντή.

Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, που ανταποκρίθηκε στις ολοκληρωμένες προτάσεις του Δήμου Φυλής και τους συνεργάτες μου για την μεθοδική δουλειά που έχει ως αποτέλεσμα την εξασφάλιση σημαντικών έργων σε όλους τους τομείς ” δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Χρήστος Πάππους.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου