Πρωτοποριακός ο Δήμος Φυλής στην τοποθέτηση απινιδωτών σε Δημοτικά Κτίρια και αθλητικούς χώρουςΤα πρόσφατα περιστατικά με τον Δανό ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Eρικσεν που κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του αγώνα στην Φιλανδία αλλά κι έναν 14χρονο μαθητή που κατά τη διάρκεια απογευματινής προπόνησης στο γήπεδο ποδοσφαίρου Νέων Μουδανιών έπαθε ανακοπή, έφεραν στο προσκήνιο την αναγκαιότητα ύπαρξης και γνώσης της χρήσης απινιδωτών που στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, έσωσαν ζωές!

Πρωτοποριακός ο Δήμος Φυλής, υπενθυμίζεται ότι από τον Απρίλιο του 2019, στα πλαίσια αναβάθμισης των υποδομών υγείας με ενέργειες του Συνεργάτη Δημάρχου σε θέματα Ιατρικής Τεχνολογίας κ. Γεωργίου Μαρπίνη έχει τοποθετήσει Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές με τις τεχνικές προδιαγραφές του ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης), σε 13 καίρια σημεία του Δήμου. (Δημαρχεία Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής, ΚΑΠΗ – Αθλητικούς Χώρους).

Στόχος ήταν και παραμένει η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση καρδιακής ανακοπής σε έκτακτα περιστατικά από μη ιατρούς λειτουργούς υγείας και γενικό πληθυσμό.

Μάλιστα όπως ενημερώνει σχετικά ο κ. Γιώργος Μαρπίνης αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι Υγειονομικές Συνθήκες θα γίνουν επιμορφωτικά σεμινάρια για τους εργαζόμενους του Δήμου Φυλής αλλά και εθελοντές Δημότες, που επιθυμούν να λάβουν γνώσεις σχετικά με τη χρήση των απινιδωτών.

“Η πολύτιμη αυτή πρωτοβουλία, μπορεί στην κυριολεξία να σώσει ζωές. Ο Δήμος Φυλής για μια ακόμη φορά πρωτοπορεί και δρα με γνώμονα την ασφάλεια – πρόληψη και αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι συμπολίτες μας” τονίζει σχετικά ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου