Σε πολύπλευρη συνεργασία του Δήμου Φυλής με το Δίκτυο SDG 17 Greece συμφώνησαν Χρήστος Παππούς και Μαρίνα Πατούλη

 Από τον Δήμο Φυλής ξεκίνησε η Εκστρατεία του Δικτύου SDG 17 Greece για τη στήριξη της κακοποιημένης γυναίκας

Σε στενή συνεργασία για την προώθηση των στρατηγικών τόσο του Δικτύου όσο και του Δήμου, συμφώνησαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece, Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, κατά τη συνάντησή τους στο Δημαρχείο Φυλής στα Άνω Λιόσια, την Τρίτη 1η Ιουνίου 2021.

Ο Χρήστος Παππούς και η Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη είχαν μία εποικοδομητική συνάντηση στη διάρκεια της οποίας διερεύνησαν και συμφώνησαν τους τομείς όπου μπορούν να αναπτύξουν συνεργασία και να συμπράξουν για την καλύτερη προώθηση των στόχων τους.

Τη συνεργασία αυτή εγκαινίασαν με την εκστρατεία του Δικτύου SDG 17 Greece για τη στήριξη της κακοποιημένης γυναίκας και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Στο πλαίσιο αυτό, το Δίκτυο πρόσφερε δωρεάν εξετάσεις διαγνωστικού και γυναικολογικού ελέγχου σε 87 κακοποιημένες γυναίκες που έχουν απευθυνθεί στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Φυλής. Οι εξετάσεις είναι προφορά του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών προς το SDG 17 Greece και οι 87 αυτές γυναίκες μπορούν να κάνουν τις δωρεάν εξετάσεις σε όποιο ιατρικό κέντρο του Ομίλου επιλέξουν.

O Δήμαρχος Φυλής έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη δράση του Δικτύου και αφού συνεχάρη τη Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη για την πρωτοβουλία της, σημείωσε πως ο Δήμος Φυλής συμμετέχει με χαρά σε κάθε συνέργεια που στηρίζει τους δημότες. «Είμαστε πάντα θετικοί για συμμετοχή μας σε κάθε κοινωνικό πρόγραμμα που στηρίζει τους δημότες μας και δη τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ευχαριστούμε την Πρόεδρο του Δικτύου SDG 17 Greece, όχι μόνο για τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα αλλά και για την τιμή να είμαστε ο Δήμος από τον οποίο ξεκινά η δράση αυτή. Ο Δήμος Φυλής παραμένει ανοιχτός σε συνεργασίες και έχει πολλές προτάσεις που θα ενισχύσουν τη σύμπραξή μας με το Δίκτυο».

Η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε και μέσα από τους Δήμους την εκστρατεία του Δικτύου μας για τη στήριξη της Γυναίκας. Ως Πρόεδρος, σήμερα είχα τη χαρά να προσφέρω πλήρη πακέτα διαγνωστικού ελέγχου δωρεάν σε 87 γυναίκες ωφελούμενες του Κέντρου Συμβουλευτικής του Δήμου Φυλής, έναν Δήμο ενεργό μέλος του Δικτύου που τα τελευταία χρόνια έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά στην κατεύθυνση της ψυχολογικής υποστήριξης και της νομικής προστασίας της γυναίκας. Η προσφορά σε κοινωνικές ομάδες που χρήζουν της υποστήριξής μας αποτελεί ύψιστη πράξη αλληλεγγύης και ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς αλλά και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος, μέσα από τις πολιτικές πρόνοιας που εφαρμόζουν, αποδεικνύουν έμπρακτα την ευαισθητοποίησή τους».

Στη συνάντηση παρέστησαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Φυλής Γιώργος Αντωνόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Φυλής Ελένη Λιάκου, Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάσης Σχίζας και Οικονομικών Γιώργος Αβράμης, καθώς και η Υπεύθυνη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Χρυσούλα Κουράση.

Το Δίκτυο SDG 17 Greece προωθεί τη διάχυση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με κύριους τομείς δραστηριοποίησης τον Πολιτισμό, την Παιδεία, το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη και σκοπό την πρόοδο και την ευημερία των πολιτών, των τοπικών κοινωνιών και των Δήμων της Ελλάδας.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη της Μαρίνας Πατούλη στο Δήμο Φυλής
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου