''Εχθροί εξ αίματος'' οι ΥΠΕΡΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ Άνω Λιοσίων εκπροσωπούν το όμορφο πρόσωπο του Δήμου Φυλής στον Σταφιδόκαμπο της Ανδραβίδας Κυλλήνης

Οι «Υπερφωτισμένοι» κάνουν πρεμιέρα τους «Εχθρούς εξ αίματος» του Αρκά, με δωρεάν είσοδο στο ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ

Με μια κωμωδία που έχει αγαπήσει το θεατρόφιλο κοινό, τους «Εχθρούς εξ αίματος» που έχει γράψει ο καταξιωμένος σκιτσογράφος Αρκάς, η Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων «Υπερφωτισμένοι» ξανανεβαίνει στη σκηνή του ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ και κάνει την πρεμιέρα του έργου στον Σταφιδόκαμπο, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σταφιδοκαμπίτη Γιάννη Γαλανόπουλου, το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 στις 21:30.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην παράσταση συμμετέχει με τη φωνή του ο ταλαντούχος Γιάννης Ζουγανέλης, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση των «Υπερφωτισμένων» με μεγάλη χαρά και υποστηρικτική διάθεση στην ερασιτεχνική ομάδα που μετρά ήδη τέσσερις παραγωγές μέσα σε τρία χρόνια.

Η κωμωδία του Αρκά παρουσιάζεται υπό την αιγίδα του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής και την διοργάνωση του Πνευματικού και Καλλιτεχνικού Κέντρου Σταφιδοκάμπου.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους και το έργο κατάλληλο για θεατές άνω των 12 ετών.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Μεταφερόμαστε στην κοιλιά ενός ασθενή που χαροπαλεύει στο χειρουργείο, μετά από τροχαίο ατύχημα. Ο οργανισμός βρίσκεται σε κώμα. Κι ενώ τα ευγενή όργανα δίνουν τη μάχη της ζωής, το Παχύ και το Λεπτό Έντερο, δυο άσπονδοι φίλοι, προσπαθούν να εκτιμήσουν την κατάσταση, από την οποία εξαρτάται άμεσα και η δική τους επιβίωση. Το Δεξί Νεφρό τούς παρέχει πληροφορίες από καρδιάς για το καλό όλων, δεν ξέρουν όμως αν πρέπει να το εμπιστευθούν. Οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν, όπως και τα σατανικά σχέδια εκδίκησης, πάνω απ’ όλα όμως πλανιέται η μεγάλη απειλή ότι το τέλος μπορεί να μην είναι και μακριά…
Η ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΦΙΔΟΚΑΜΠΟ ΗΛΕΙΑΣ

Πρόκειται για την τρίτη παράσταση των Υπερφωτισμένων στον Σταφιδόκαμπο μετά το «Παναγία Βόηθα!» (2019) και την «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πως Την Κάνουν Οι Κινέζοι» (2020). Ο Σταφιδόκαμπος είναι πάντα σημείο αναφοράς για τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Γιάννη Γαλανόπουλο καθώς κάθε καλοκαίρι εδώ και 10 χρόνια παρουσιάζει θεατρικές παραστάσεις που γράφει, παίζει ή σκηνοθετεί προκειμένου να αναδείξει το Ημιτελές Κινηματοθέατρο που βρίσκεται στον Σταφιδόκαμπο εδώ και 25 χρόνια, με την ελπίδα κάποια στιγμή να ενταχθεί σε πρόγραμμα αποπεράτωσης μέσω ΕΣΠΑ. Μάλιστα, κάποιες από τις πρώτες παραστάσεις δόθηκαν συμβολικά μέσα στο γιαπί. Ο μεγάλος αριθμός όμως των θεατών (στις «Καραμέλες Ούζου» βρέθηκαν 750 θεατές) οδήγησε στο να γίνονται πλέον οι παραστάσεις στο καταπράσινο, άνετο και δροσερό ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ.

Αξίζει να θυμηθούμε μερικές από τις παραστάσεις μέσα στην δεκαετία όπως το «Σαρντέλα» του Γιώργου Σουξέ από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Πετρούπολης (2011), τα «Μωρά τα φέρνει ο Πελαργός» των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαγεωργίου από τη θεατρική ομάδα του Πνευματικού και Καλλιτεχνικού Κέντρου Σταφιδοκάμπου (2013) το πρώτο θεατρικό έργο του Γιάννη Γαλανόπουλου «Καραμέλες Ούζου» (2017) με τον Σταύρο Νικολαΐδη, τον Δημήτρη Καμπόλη και τον ίδιο, να χαρίζουν γέλια αλλά και συγκίνηση.

Ο Τοπικός Τύπος της Ανδραβίδας έχει αγκαλιάσει του ΥΠΕΡΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συγγραφέας: Αρκάς, Σκηνοθεσία: Γιάννης Γαλανόπουλος, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μιχάλης Οικονομάκος, Λεπτό Έντερο: Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου (Έπαινος Ερμηνείας στους 3ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων του ΘΕΣΜα στην Σπερχειάδα), Παχύ Έντερο: Σπύρος Μαυρής, Δεξί Νεφρό: Ελευθερία Τριανταφύλλου, Φωνή Γιατρού: Γιάννης Ζουγανέλης, Φωνή στο μπαρ: Γιάννης Γαλανόπουλος, Κίνηση: Μαρία Μπούκουρη, Φωτισμοί: Βασίλης Μπαντούνας, Μουσικές, σκηνικά, κοστούμια: Γιάννης Γαλανόπουλος (Βραβεία Σκηνογραφίας & Ενδυματολογίας στους 3ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων του ΘΕΣΜα στην Σπερχειάδα), Κατασκευές κοστουμιών: Ολυμπία Μυλωνά, Κατασκευή σκηνικού: Σωτήρης Ρόδης, Νίκος Τσάνε, Ηχητικά εφέ: Ελένη Πετροπούλου, Στούντιο: S-Lab Σπύρος Κολαΐτης, Δημιουργία αφίσας & προγράμματος: Λιάννα Βασιλάρα, Εκτυπώσεις: Ανδρέας Βούλτσος - Λεχαινά. Χορηγοί Επικοινωνίας: Venus 105,1 & Aquarius 105,5. Διάρκεια 1:20’ (χωρίς διάλλειμα, κατάλληλο για άνω των 12 ετών).


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου