Μηνύματα ζωής από τους μαθητές της Φυλής για Ειρήνη , Δικαιοσύνη , Κλιματική Αλλαγή


Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις των μαθητών των σχολείων του Δήμου Φυλής για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος Walk the Global Walk.

Στη Χασιά ολοκληρώθηκε το τριετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα Walk the Global Walk που διοργάνωσε σε εθνικό επίπεδο ο Δήμος Φυλής με την συνεργασία της Action Aid και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δυτικής Αττικής. Η ολοκλήρωση του προγράμματος, που αφορά την προβολή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, έγινε με την παράδοση του Ευρωπαϊκού Μανιφέστο που δημιουργήθηκε από μαθητές σχολείων της Ευρώπης και των προτάσεων των μαθητών από το Λύκειο Φυλής, το Γυμνάσιο Φυλής και το 2ο Γενικό Λύκειο Άνω Λιοσίων για τον Στόχο 16: Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί, καθώς και για τον Στόχο 13: Κλιματική Αλλαγή.

Δείτε εδώ τα δύο βίντεο από την εκδήλωση:


Η παράδοση πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημαρχείο Φυλής «Νικόλαος Λιάκος» στη Δημοτική Ενότητα Φυλής. Τον Δήμο εκπροσώπησαν η Αντιδήμαρχος Ελένη Λιάκου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας της Δημοτικής Ενότητας Φυλής Διονύσης Βλάχο. Η παράδοση συνοδεύτηκε από μουσική συναυλία που διοργάνωσαν οι μαθητές, ενώ οι μαθητές εντυπωσίασαν με την πορεία τους και τον ανθρώπινο σχηματισμό συνθημάτων, με την καθοδήγηση του διευθυντή του Λυκείου Φυλής κ. Νίκο Κουτσούκο. Η πορεία και όλη η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τηρώντας όλα τα μέτρα των αποστάσεων που ορίζονται για την ασφάλεια των μαθητών και των καθηγητών και φυσικά φορώντας όλοι τις απαραίτητες μάσκες.

Το πρόγραμμα Walk the Global Walk αποτέλεσε μία ιδανική βάση για την ανάπτυξη μίας εποικοδομητικής συνεργασίας του Δήμου Φυλής με τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είχε ως αποτέλεσμα προτάσεις και δραστηριότητες που συνέβαλλαν στην περαιτέρω ανάπτυξης του δήμου μας.

Κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων του προγράμματος εκατοντάδες μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων της Φυλής ενημερώθηκαν για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Δυστυχώς βέβαια η περυσινή χρονιά σημαδεύτηκε από τις περιορισμένες δυνατότητες, λόγω του COVID-19, όμως παρά το γεγονός αυτό και στις 13 χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακές συναντήσεις μεταξύ των μαθητών, στις οποίες οι μαθητές του Δήμου Φυλής διακρίθηκαν ιδιαίτερα για την ενεργή συμμετοχή τους, τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες τους. Το σίγουρο είναι πως ο Δήμος Φυλής εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχε για πρώτη φόρα.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση στη Χασιά 
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου