“Γροθιά στο ... έντερο!” από τους Υπερφωτισμένους Άνω Λιοσίων

 Μαγική πρεμιέρα στον Σταφιδόκαμπο Ηλείας με το θεατρικό έργο του ΑΡΚΑ “Εχθροί εξ Αίματος”









Το εξαίσιο θεατρικό έργο του ΑΡΚΑ “Εχθροί εξ Αίματος” ταξίδεψαν οι Υπερφωτισμένοι Άνω Λιοσίων στον Σταφιδόκαμπο Ηλείας και στο Σινέ “Ρόδον”, όπου το βράδυ του Σαββάτου 31 Ιουλίου έκαναν την πρεμιέρα τους, υπό την αιγίδα του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής και τη διοργάνωση του Πνευματικού και Καλλιτεχνικού Κέντρου Σταφιδοκάμπου.

Παίζοντας στο ... δικό του “γήπεδο” ο συντοπίτης μας, βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας - σκηνοθέτης Γιάννης Γαλανόπουλος καθώς είναι Σταφιδοκαμπίτης στην καταγωγή και κάθε χρόνο παρουσιάζει τις παραστάσεις του στη γενέτειρά του, για μια ακόμη φορά μάγεψε το θεατρόφιλο κοινό της ευρύτερης περιοχής, το οποίο, τον ακολουθεί πιστά.

Όσο για τα γκολ που έβαλε η Ομάδα του, στο χορτάρι του πανέμορφου “Σινέ Ρόδον” ήταν απανωτά! Γκολ με την εμπνευσμένη επιλογή του έργου και την ευρηματική σκηνοθεσία, γκολ με τις ερμηνείες, γκολ με τους ήχους και τον φωτισμό, γκολ και με τη λυτρωτική χορογραφία στο φινάλε.

ΥΠΕΡΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ Άνω Λιοσίων όνομα και πράγμα η Θεατρική ομαδάρα του Γιάννη Γαλανόπουλου, δικαίωσε απόλυτα σκηνοθέτη και κοινό, αλλά και τον Δήμο Φυλής που στηρίζει τον Πολιτισμό και την προσπάθειά της.

Στην παράσταση εξάλλου βρέθηκε εκπροσωπώντας τον Δήμο Φυλής ο Γενικός Γραμματέας Αργύρης Αργυρόπουλος ο οποίος και μετέφερε στον κόσμο τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Χρήστου Παππού στον αδελφό Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Μεταφερόμαστε στην κοιλιά ενός ασθενή που χαροπαλεύει στο χειρουργείο, μετά από τροχαίο ατύχημα. Ο οργανισμός βρίσκεται σε κώμα. Κι ενώ τα ευγενή όργανα δίνουν τη μάχη της ζωής, το Παχύ και το Λεπτό Έντερο, δυο άσπονδοι φίλοι, προσπαθούν να εκτιμήσουν την κατάσταση, από την οποία εξαρτάται άμεσα και η δική τους επιβίωση. Το Δεξί Νεφρό τούς παρέχει πληροφορίες από καρδιάς για το καλό όλων, δεν ξέρουν όμως αν πρέπει να το εμπιστευθούν. Οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν, όπως και τα σατανικά σχέδια εκδίκησης, πάνω απ’ όλα όμως πλανιέται η μεγάλη απειλή ότι το τέλος μπορεί να μην είναι και μακριά…

Η ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΦΙΔΟΚΑΜΠΟ ΗΛΕΙΑΣ


Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη παράσταση των Υπερφωτισμένων στον Σταφιδόκαμπο μετά το «Παναγία Βόηθα!» (2019) και την «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πως Την Κάνουν Οι Κινέζοι» (2020). Ο Σταφιδόκαμπος είναι πάντα σημείο αναφοράς για τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Γιάννη Γαλανόπουλο καθώς κάθε καλοκαίρι εδώ και 10 χρόνια παρουσιάζει θεατρικές παραστάσεις που γράφει, παίζει ή σκηνοθετεί προκειμένου να αναδείξει το Ημιτελές Κινηματοθέατρο που βρίσκεται στον Σταφιδόκαμπο εδώ και 25 χρόνια, με την ελπίδα κάποια στιγμή να ενταχθεί σε πρόγραμμα αποπεράτωσης μέσω ΕΣΠΑ. Μάλιστα, κάποιες από τις πρώτες παραστάσεις δόθηκαν συμβολικά μέσα στο γιαπί. Ο μεγάλος αριθμός όμως των θεατών (στις «Καραμέλες Ούζου» βρέθηκαν 750 θεατές) οδήγησε στο να γίνονται πλέον οι παραστάσεις στο καταπράσινο, άνετο και δροσερό ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ.

Το Σάββατο μάλιστα πριν την πρεμιέρα προβλήθηκε ένα εξαιρετικό video για το ημιτελές κινηματοθέατρο όπου τις φωνές ένωσαν για την ολοκλήρωσή του ονόματα του θεάτρου της αυτοδιοίκησης και του πολιτισμού. Ανάμεσά τους ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αττικής, Σεναριογράφος και κορυφαίος ηθοποιός Χάρης Ρώμας, οι ηθοποιοί Τζόυς Ευείδη, Δημήτρης Πιάτας, Γρηγόρης Βαλτινός και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η εξ Ανδραβίδας στιχουργός Ζωή Παναγιωτοπούλου και ο εξ Ηλείας Δημοσιογράφος – Συγγραφέας Νίκος Πηγαδάς.

Τους θερμούς χαιρετισμούς του στο κοινό και τη δέσμευση να στηρίζει πάντα τις προσπάθειες του Γιάννη Γαλανόπουλου και των Υπερφωτισμένων Άνω Λιοσίων εξέφρασε επίσης ο φιλόξενος οικοδεσπότης Γιώργος Αλεβιζόπουλος που αποτελεί την ψυχή του Πνευματικού Κέντρου Σταφιδοκάμπου και του πανέμορφου χώρου του “Σινέ Ρόδον” και εμβληματικού χώρου Πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή της Ηλείας όπου κάθε καλοκαίρι, φιλοξενεί σπουδαίες παραστάσεις.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Συγγραφέας: Αρκάς, Σκηνοθεσία: Γιάννης Γαλανόπουλος, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μιχάλης Οικονομάκος, Λεπτό Έντερο: Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου (Έπαινος Ερμηνείας στους 3ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων του ΘΕΣΜα στην Σπερχειάδα), Παχύ Έντερο: Σπύρος Μαυρής, Δεξί Νεφρό: Ελευθερία Τριανταφύλλου, Φωνή Γιατρού: Γιάννης Ζουγανέλης, Φωνή στο μπαρ: Γιάννης Γαλανόπουλος, Κίνηση: Μαρία Μπούκουρη, Φωτισμοί: Βασίλης Μπαντούνας, Μουσικές, σκηνικά, κοστούμια: Γιάννης Γαλανόπουλος (Βραβεία Σκηνογραφίας & Ενδυματολογίας στους 3ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων του ΘΕΣΜα στην Σπερχειάδα), Κατασκευές κοστουμιών: Ολυμπία Μυλωνά, Κατασκευή σκηνικού: Σωτήρης Ρόδης, Νίκος Τσάνε, Ηχητικά εφέ: Ελένη Πετροπούλου, Στούντιο: S-Lab Σπύρος Κολαΐτης, Δημιουργία αφίσας & προγράμματος: Λιάννα Βασιλάρα, Εκτυπώσεις: Ανδρέας Βούλτσος - Λεχαινά. Χορηγοί Επικοινωνίας: Venus 105,1 & Aquarius 105,5. Διάρκεια 1:20’ (χωρίς διάλλειμα, κατάλληλο για άνω των 12 ετών).

Θερμές ευχαριστίες για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού από τον Αναστάσιο Χυμιτούλια

Ακολουθούν δυο χαρακτηριστικά Videos με τους χαιρετισμούς του σκηνοθέτη Γιάννη Γαλανόπουλου και του οικοδεσπότη Γιώργου Αλεβιζόπουλου και πλούσιο φωτογραφικό υλικό


































































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου