Κατάνυξη και πλήθος πιστών στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στο Ζεφύρι




Σε κλίμα κατάνυξης κορυφώθηκαν οι θρησκευτικές εορτατικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Φανουρίου από τον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Ζεφύρι. 

Το απόγευμα της Παρασκευής 27 Αυγούστου 2021 εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα με την συνεπικουρία του εφημέριου του Ι.Ν. πατέρα Άγγελου Κανέλου, ιερέων από το Ζεφύρι και τον πατέρα Τίτο από τον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και εκατοντάδων πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας περιορίστηκε σε ευχαριστίες προς τους πιστούς για την πυκνή προσέλευσή τους και ευχές για χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Οι διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 26 Αυγούστου παραμονή της εορτής του θαυματουργού Αγίου με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, κορυφώθηκαν με την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ολοκληρώθηκαν απόψε με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος και ο Αναπληρωτής Δημάρχου για θέματα Συντήρησης Υποδομών Ζεφυρίου Γιώργος Ραφτέλης.

Οι πιστοί με δεκάδες φανουρόπιτες που προσέφεραν στην μνήμη του Αγίου ζήτησαν και φέτος από τον θαυματουργό Άγιο να τους φανερώσει αυτό που επιζητούν ωστόσο λόγω των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό του covid 19 δεν έγινε λιτάνευση της εικόνας ενώ όλοι πιστοί ήταν εκτός του ναού.




























 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου