Καθοριστικός ο ρόλος του Δήμου Φυλής στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Ποικίλο Όρος

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ





H αποφασιστικότητα του Πυροσβεστικού Σώματος, η ετοιμότητα του Δήμου Φυλής, η αλληλεγγύη των άλλων Δήμων και του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτ. Αθήνας (ΑΣΔΑ) και ο αλτρουισμός των εθελοντών ήταν οι παράγοντες που περιόρισαν και κατάσβεσαν τη φωτιά, η οποία ξέσπασε, χθες το απόγευμα, 6 Αυγούστου 2021, κοντά στο νέο Κοιμητήριο Άνω Λιοσίων.
Παρά την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και του Δήμου Φυλής, η φωτιά, λόγω του ισχυρού ανέμου, επεκτάθηκε στο Ποικίλο Όρος, αναγκάζοντας τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δώσουν μάχη για τη σωτηρία του στρατοπέδου της 206 Πτέρυγας Αεροπορικής Υποστήριξης (πρώην ΜΑΚ) και των εγκαταστάσεων και κατοικιών που βρίσκονται κάτω από το λατομείο Σιακανδάρη.
Μετά το πέρασμα της φωτιάς από την κορυφογραμμή, με κατεύθυνση την Πετρούπολη, οι δυνάμεις του Δήμου Φυλής, με τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Μαυροειδάκο, αναπτύχθηκαν προς την πλευρά του Καματερού. Ενώθηκαν με τις δυνάμεις που αγωνίζονταν για την προστασία της συνοικίας του Ατάλλου, όπου βρέθηκαν και οι Δήμαρχοι Φυλής Χρήστος Παππούς και Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος. Το τμήμα του Αντιδημάρχου Μιχάλη Οικονομάκη έμεινε στην περιοχή του Δήμου Φυλής για να εμποδίσει αναζωπυρώσεις.
Τελικά η φωτιά ελέγχθηκε στις 02:30 το πρωί, ανακουφίζοντας τις αρχές και τους κατοίκους του Καματερού και της Πετρούπολης.
“Η ετοιμότητα και η επαγρύπνιση του Δήμου Φυλής και κυρίως η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων που διαθέτει, με ιδιωτικά μέσα, ήταν καθοριστική και έσωσε τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς που τέθηκε επικεφαλής της προσπάθειας είχε προβλέψει ότι θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με την πύρινη λαίλαπα, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές και αυτό το καλοκαίρι. Δεν εφησυχάζουμε και καλούμε τους συνδημότες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συνεργάζονται με τις αρχές”, τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης.
Στη συγκινητική προσπάθεια των εργαζομένων και κυρίως των εθελοντών αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος.
“Δούλεψαν πολύ σκληρά για τον περιορισμό της φωτιάς, αλλά και για τη σωτηρία της πανίδας. Συγκινήθηκα βλέποντας τον αγώνα κάποιων από αυτά τα παιδιά για να σώσουν τις χελώνες”, τόνισε χαρακτηριστικά.














0 comments:

Δημοσίευση σχολίου