Ικανοποίηση και αισιοδοξία στη συνάντηση Παππού- Χατζητρακόσια με τους διευθυντές των Γυμνασίων και των Λυκείων






Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021,παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, η συνάντηση ενημέρωσης και συντονισμού που οργανώνει κάθε χρόνο ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής, Νίκος Χατζητρακόσιας, με τους Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου, λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Δήμαρχος Φυλής αφού ευχήθηκε σε όλους καλή και αποδοτική σχολική χρονιά τόνισε: «Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και θα πάμε ακόμα καλύτερα». Ο Χρήστος Παππούς ανακοίνωσε στους διευθυντές πως ξεκινά άμεσα η ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολείων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ίδρυση του 5ου Γυμνασίου στη Δροσούπολη.

«Πέρσι συζητούσαμε για το 5ο Γυμνάσιο στη Δροσούπολη. Ήδη εγκρίθηκε και είναι θέμα χρόνου να κατατεθεί η μελέτη στον ΟΣΚ, την ΚΤΥΠ και το ΕΣΠΑ και να ξεκινήσει το έργο» τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής ο οποίος ανακοίνωσε πως ξεκινούν και οι μελέτες για την κατασκευή του 3ου Λυκείου στα Άνω Λιόσια. «Ξεκινάμε τις μελέτες και για το 3ο Λύκειο. Ήδη ο μελετητής έχει μιλήσει με το διευθυντή για τις αίθουσες, ετοιμάζονται οι μελέτες, τις καταθέτουμε και προχωράμε προσθέτοντας άλλα δυο σχολεία στο Δήμο μας» υπογράμμισε ο Χρήστος Παππούς.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Ξεκινάμε με οικονομική επάρκεια στα σχολεία. Τον Ιούνιο δόθηκε η 2 δόση της κρατικής επιχορήγησης και τις επόμενες ημέρες θα σας δοθούν τα χρήματα της Γ΄ κατανομής, καθώς και αθλητικό και υγειονομικό υλικό στο πλαίσιο προστασίας του covit 19» υπογράμμισε.

Ο Νίκος Χατζητρακόσιας ανακοίνωσε πως φέτος οι καθαρίστριες των σχολείων δεν θα είναι τρίωρης αλλά πλήρους απασχόλησης και η διαφορά του μισθού τους θα καλύπτεται με δαπάνη του Δήμου Φυλής . Υπογράμμισε πως ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός που ζητήθηκε παραδόθηκε από τον Ιούνιο ενώ οι συντηρήσεις, οι ελαιοχρωματισμοί και απολυμάνσεις των σχολικών μονάδων έχουν ολοκληρωθεί.

Από την πλευρά τους οι διευθυντές των σχολείων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άρτια και αποδοτική συνεργασία με το Νίκο Χατζητρακόσια και επιβεβαίωσαν την ετοιμότητα των υποδομών να υποδεχθούν τα παιδιά για τη νέα σχολική χρονιά.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργύρης Αργυρόπουλος ο οποίος ευχήθηκε καλή εκπαιδευτική χρονιά σε όλους , καθώς και εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον Covid 19.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα

















 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου