Με λαμπρές τιμές ο Αρχιερατικός Εσπερινός στην Παναγία Γρηγορούσα Ζεφυρίου

Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού πιστών τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου 2021 ο Αρχιερατικός Εσπερινός για την πολιούχο της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου Παναγία Γρηγορούσα.

Φέτος οι εκδηλώσεις λόγω εργασιών αποπεράτωσης του Μητροπολιτικού Ναού τελέστηκαν στον γραφικό Ναό του Αγίου Φανουρίου και στον ευρύχωρο αύλειο χώρο του, με όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν με ευλάβεια ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου, και μέλη του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων. Το παρών έδωσε επίσης ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ, πρώην ΙΓΜΕ) Ανδρέας Τσώκος.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό το θείο λόγο για την μεγάλη γιορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Ιλίου πανοσιολογ. Αρχιμανδρίτης π. Αγαθάγγελος Κόκλας ενώ στην κατανυκτική τελετή συμμετείχαν ιερείς από όλες τις ενορίες του Δήμου Φυλής και πλήθος πιστών.

Το πρωί της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου ανήμερα του Γενεθλίου της Παναγίας τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ.κ Θεόδωρου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το απόγευμα με τον Μεθεόρτιο Εσπερινό και την Παράκληση στην Παναγία.

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό video από τον Αρχιερατικό Εσπερινό και πλούσιο φωτογραφικό υλικό
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου