Σε σημαντική Εικαστική Έκθεση συμμετέχει ο συντοπίτης μας καλλιτέχνης Constantine Ferreo

Ο συμπολίτης μας καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Ferreο, που ζει στα Άνω Λιόσια αλλά και στον μακρινό Κανάδα , συμμετέχει σε σημαντική Eικαστική Έκθεση με τίτλο “Έπαυλη Τσιροπινά” που θα λάβει χώρα από τις 3 ως τις 29 Οκτωβρίου στο πανέμορφο νησί της Σύρου.

Το έργο του είναι μια άτυπη εικαστική διήγηση, με Σχέδια, Πίνακες Ζωγραφικής και προτάσεις για εγκατάστασής και άλλα αντικείμενα εμπνευσμένα από τον Ελληνικό Πολιτισμό και την Ιστορία.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο συντοπίτης μας Constantine Ferreo Γεννήθηκε στην Αθήνα (1951) όπου παρακολούθησε σεμινάρια και μαθήτευσε αρχιτεκτονικό σχέδιο, φωτογραφία, επίσης ζωγραφική (Εργαστήριο Σεραφιανός) και εφαρμοσμένες τέχνες (Σχολή Βακαλο).

Φυγόδικος από το καθεστώς της χούντας απέκτησε προσφυγικό άσυλο στον Καναδά και έγινε Καναδός υπήκοος. Σπούδασε και αποφοίτησε με τιμητική διάκριση το Ontario College of Art & Design University (μετάλλιο και βραβείο General Studies), όπως και part-time φιλμ/βίντεο στο Ryerson Polytechnic.

Εργάστηκε ως βοηθός μοντάζ φιλμ και ειδικά εφέ, οπτικοακουστικός φορέας, ζωγράφος σκηνικών όπερας και γραφίστας.

Κέρδισε βραβεία και διακρίσεις, έχει εκθέσει σε γκαλερί, μουσεία, δημόσιους πολιτιστικούς και εξωτερικούς χώρους(street art).





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου