Με κατάνυξη, αποστάσεις ασφαλείας και μάσκες γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στη Χασιά


 Με κατάνυξη και επισημότητα γιορτάστηκε, στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Δημοτική Κοινότητα Φυλής, η μεγάλη γιορτή των Θεοφανίων παρουσία της Αντιδημάρχου Φυλής Ελένης Λιάκου, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Διονύση Βλάχου και πλήθους πιστών.

Τη Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανίων τέλεσε ο εφημέριος του Ιερού Ναού πατέρας Δημήτριος Παναγακόπουλος ο οποίος στο κήρυγμα του υπογράμμισε πως “σήμερα παίρνουμε ελπίδα από τον Δημιουργό τον Θεάνθρωπο Ιησού ότι η δοκιμασία της πανδημία πλησιάζει στο τέλος της. Σήμερα στη βάπτιση του Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό έχουμε τη φανέρωση και των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας. Σήμερα είναι οι πάντες παρόντες, η επίγειος εκκλησία, όλος ο κόσμος, οι Ουράνιοι και οι Άγγελοι συνεορτάζουν με τους ανθρώπους. Σήμερα καθαγιάστηκαν τα ύδατα και ο θάνατος καταπατήθει. Αν έχουμε μια μικρούλα πίστη όσο ο κόκκος ενός σιταριού ο Θεός θα μας σκεπάσει με το έλεός του και θα μας απαλλάξει από τις δοκιμασίες που περνάμε” κατέληξε.

Λόγω των μέτρων για τη μη διασπορά της πανδημίας ο καθαγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού έγιναν εντός του Ιερού Ναού. Οι πιστοί σύμφωνα με τις οδηγίες του ιερέα παρέμειναν στις θέσεις τους τηρώντας αποστάσεις ασφαλείας και φορώντας μάσκες ενώ πήραν το αγίασμα χωρίς να δημιουργηθεί συνωστισμός.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου