Προαστιακός: Πώς να κάνεις τη ρουτίνα περιπέτεια


 Παρά το μότο «Ταξιδεύουμε με ασφάλεια», οι επιβάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ταξιδεύουν με τρομερή ανασφάλεια.

Γράφει η Μπαρμπιλένα Τριανταφύλλου

Περιπέτεια γεμάτη εμπόδια και καθυστερήσεις έχει καταντήσει η μεταφορά χιλιάδων ανθρώπων στη δουλειά τους, τόσο κατά τις πρωϊνές όσο και κατά τις απογευματινές ώρες. 

Μολονότι ο Προαστιακός αποτελεί ένα μέσο σταθερής τροχιάς που θεωρείται πολύτιμη παροχή, ιδίως σε δήμους που βρίσκονται σε δυσπρόσιτα σημεία και γειτονιές, το τελευταίο έτος ο τρόπος λειτουργίας του παρουσιάζει ουσιαστικά προβλήματα.

Αφορμή του δημοσιεύματος αποτελεί η φωτογραφία συμπολίτη μας, η οποία βρέθηκε στο δρομολόγιο Αθήνα-Κιάτο, των 16.00 μ.μ. την Παρασκευή 07/01/2022. 

Μεταξύ άλλων επιβατών, αναγκάστηκε να αναμένει στο ασφυκτικά γεμάτο βαγόνι για τρεις ολόκληρες ώρες. Η πηγή μας καθώς και πολλοί άλλοι επιβάτες στερήθηκαν τη δυνατότητα να επιβιβαστούν στο πούλμαν για την Πάτρα, ενώ είχαν πληρώσει θέση. 

Επιπλέον, όλοι οι επιβάτες βρέθηκαν σε πλήρη αδυναμία τήρησης των αποστάσσεων, γεγονός που εκτός από ταλαιπωρία προξένησε και μεγάλη αγωνία, εξαιτίας της πανδημίας.

Γίνεται σαφές ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν τηρεί τις υποσχέσεις της σε βάρος καθημερινών ανθρώπων. Η ανατροπή του προγράμματός τους, έχει καταστεί η νέα κανονικότητα. Τα δρομολόγια και τα εισητήρια ταξιδιωτών που κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο, το λιμάνι του Πειραιά και άλλους προορισμούς όπου η εταιρεία μαζικής μεταφορές εγγυάται να τους μεταφέρει, ακυρώνονται, ενώ εργαζόμενοι αδυνατούν να γυρίσουν σπίτι. Φυσικά, κανένας από τους επιβάτες δεν αποζημιώνεται, παρά είναι όλοι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν κόμιστρο για το εισιτήριο τους, είτε πραγματοποιηθεί είτε δεν πραγματοποιηθεί η άφιξη τους την καθορισμένη ώρα.

Οι παραπάνω αιτίες οφείλονται κυρίως σε ελλείψεις προσωπικού λόγω πανδημίας, αλλά και στο γεγονός ότι τα τρένα της TΡΑΙΝΟΣΕ χρόνια τώρα υπολειτουργούν και χρειάζονται συντήρηση. Προασπιζόμενοι του δικαιώματος να λαμβάνουν τις υπηρεσίες που έχουν πληρώσει από το υστέρημά τους οι επιβάτες διαμαρτύρονται. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ οφείλει να συμμορφωθεί με τις προδιαγραφές που υπογραμμίζει στις διαφημίσεις της και να μην υποβαθμίζει την μεταφορά των επιβατών σε καθημερινή Οδύσσεια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου