Κάλεσμα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ Αχαρνών - Φυλής) στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο του Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου

 



ΚΑΛΕΣΜΑ

Παλεύουμε ενάντια στις αιτίες που γεννούν κι αναπαράγουν το πρόβλημα των ναρκωτικών

Το ΕΣΥΝ με τα παραρτήματά του ενώνει τη φωνή του με τα Συνδικάτα της Αττικής που διαδηλώνουν στις 26 Φλεβάρη κλιμακώνοντας τον αγώνα για την προστασία του εισοδήματος, της δουλειάς και της υγείας του λαού.

Στις πρωτόγνωρες συνθήκες τις πανδημίας του Covid-19 φάνηκαν πιο έντονα οι κοινωνικές αιτίες που οδηγούν στην εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες. Οδήγησαν σε επιδείνωση όλων των πλευρών της : την έναρξη, τη συστηματοποίηση και αύξηση της χρήσης, την υποτροπή στη χρήση, την εγκατάλειψη της θεραπείας.

Συνθήκες όπως η ανεργία, η οικονομική αβεβαιότητα, η κοινωνική απομόνωση, η μοναξιά, αλλά και το αίσθημα ανασφάλειας απέναντι στις συνέπειες της πανδημίας διευκολύνουν τη στροφή των νέων προς τις ουσίες με την ψευδαίσθηση της φυγής από τη ζοφερή πραγματικότητα.

Στην Ελλάδα, οι συνέπειες της πανδημίας φάνηκαν με σκληρό τρόπο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της καραντίνας, η οποία ήταν από τις πιο σκληρές παγκοσμίως. Η μέτρηση των λυμάτων έδειξε πενταπλασιασμό της ημερήσιας κατανάλωσης κοκαΐνης, αύξηση 600% η χρήση μεθαμφεταμίνης (η κοκαΐνη των φτωχών), αύξηση της χρήση κάνναβης που έφτασε το Μάρτιο του 2021 να αντιστοιχεί στο 10% του πληθυσμού της Αττικής.

Το ΕΣΥΝ με τα παραρτήματά του της Αττικής καλεί το λαό, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, να διαλέξουν το δρόμο του συλλογικού αγώνα απορρίπτοντας τη λογική της «ατομικής ευθύνης». Να στοχεύσουν τις κοινωνικές αιτίες που οδηγούν τους νέους στις εξαρτήσεις. Να γίνουν πρωταγωνιστές της ζωής, κόντρα στο ρεύμα που οδηγεί στη φυγή από την πραγματικότητα και στις εξαρτήσεις.

Να συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση των Συνδικάτων της Αττικής, στις 26 Φλεβάρη, στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι.

Ημέρα που συμπληρώνονται 2 χρόνια από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα.

Με συλλογική ευθύνη αγωνιζόμαστε για την αληθινή ουσία της ζωής!


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΣΥΝ

15/2/2022




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου