Τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Φυλής στο επίκεντρο της συνάντησης του Γιώργου Πατούλη με τον Χρήστο Παππού

Τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Φυλής στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού

​Γ. Πατούλης: «Με δημιουργική συνεργασία των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού και αξιοποιώντας μέχρι και το τελευταίο ευρώ μπορούμε να πετύχουμε πολλά, προς όφελος της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών και όλων των πολιτών»

Η πορεία υλοποίησης έργων που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής με ίδιους πόρους ή μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων όπως το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», καθώς και ο σχεδιασμός νέων έργων και υποδομών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Δημάρχου Χρ. Παππού.

Συνολικά τα έργα που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής και το ΠΕΠ στο Δήμο Φυλής έχουν προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 100 εκ. ευρώ. Στόχος των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων στον δήμο από την Περιφέρεια είναι η ενίσχυση των υποδομών, η ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας της ζωής των πολιτών, η αναβάθμιση κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του δήμου, καθώς και η εναρμόνιση των δημοσίων κτηρίων με το «πράσινο» πρόσημο που επιβάλλει η περιβαλλοντική συνείδηση. Ειδικότερα, χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής έργα προϋπολογισμού 40,5 εκ. ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργα προϋπολογισμού 48,2 εκ. ευρώ και από το ΠΕΠ Αττικής 11.5 εκ. €.

Μεταξύ των έργων που υλοποιούνται μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων της Περιφέρειας Αττικής είναι:

  • Η υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από τις κακοκαιρίες
  • Τα έργα ανάπλασης και αξιοποίησης αποκατεστημένων κυττάρων ΧΔΑ – ΧΥΤΑ για τη δημιουργία Περιβαλλοντικού Πάρκου και Πάρκου ΑΠΕ
  • Έργα οδοποιίας και αστικής ανάπλασης
  • Η ανέγερση βρεφονηπιακών σταθμών ολοκληρωμένης φροντίδας,
  • Η λειτουργία Δομών και Υπηρεσιών προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας
  • Η ενεργειακή αναβάθμιση - αυτοτέλεια και ανάπτυξη συστημάτων ΑΠΕ σε δημοτικά κτήρια, σχολικά συγκροτήματα, οδούς κλπ., με σκοπό την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού κόστους, κ.α.
Ο κος Πατούλης, αφού ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στενή συνεργασία με τον δήμαρχο και τα στελέχη των υπηρεσιών του, ενώ παράλληλα συζήτησε με τον κ. Παππού τις προοπτικές και δυνατότητες για νέα έργα, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας.

«Με δημιουργική συνεργασία των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού και αξιοποιώντας μέχρι και το τελευταίο ευρώ από τους κοινοτικούς πόρους μπορούμε να πετύχουμε πολλά, προς όφελος της καθημερινότητας των τοπικών κοινωνιών και όλων των πολιτών της Αττικής μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, υπογραμμίζοντας ότι «η Περιφέρεια Αττικής αξιοποιεί κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο προς την επίτευξη αυτού του στόχου».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, τόνισε: «Ο Δήμος Φυλής και η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζονται για να υλοποιήσουν σειρά εμβληματικών έργων που θα βελτιώσουν ουσιαστικά τη ζωή των συμπολιτών μας, προς το καλύτερο. Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, ο Γιώργος Πατούλης είναι θερμός συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος μας».


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου