Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Φυλής παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Τοπικής Συμβούλου Έλενας Πίνη


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μαΐου, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, στο Δημαρχείο Νικόλαος Λιάκος, το νέο παιδικό βιβλίο της Τοπικής Συμβούλου Φυλής, βιολόγου και συγγραφέως Ελένας Πίνη, με τίτλο “ Ο Αλκίνοος και η Χελώνα”.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση, έδωσε συγχαρητήρια στη συγγραφέα για τα θετικά μηνύματα που εκπέμπει μέσω του βιβλίου και υπογράμμισε πως η Έλενα Πίνη έχει “όραμα για τον πολιτισμό και τα παιδιά και παλεύει για το καλύτερο”. Ο Δήμαρχος Φυλής ευχήθηκε καλοτάξιδο και καλή επιτυχία στο βιβλίο αλλά και σε όλες τις δραστηριότητες της συγγραφέως.

Η Έλενα Πίνη ανοίγοντας την εκδήλωση ευχαρίστησε το Χρήστο Παππού και την Αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου για τη στήριξη της εκδήλωσης και εξέφρασε την ελπίδα τα παιδιά να αγαπήσουν την ιστορία του Αλκίνοου και της χελώνας. “Προσπαθώ μέσα από το βιβλίο να ξεκλειδώσω κάποια συναισθήματα στους μικρούς μου αναγνώστες και να τους δώσω τα πρώτα ερεθίσματα για τα θέματα της διαφορετικότητας, της φιλίας, της αγάπης για το περιβάλλον, τα ζώα και τους ανθρώπους ” υπογράμμισε η Έλενα Πίνη.

Πρόκειται για ένα παραμύθι που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-8 ετών και έχει αναφορές στη φιλία, την αγάπη, το σχολικό περιβάλλον την οικογένεια, τα ζώα και τη μοναδικότητα των χαρισμάτων που διαθέτει κάθε άνθρωπος.

Για το βιβλίο μίλησε εκ΄ μέρους του εκδοτικού οίκου “Συμμετρία” η δημοσιογράφος και συγγραφέας Έφη Αργυροπούλου, ενώ στην ανάγνωση του βιβλίου συμμετείχαν οι παιδαγωγοί Γιώτα Βασιλοπούλου και Χαρά Ασφή. Αμέσως μετά την ανάγνωση του παραμυθιού τα παιδιά συμμετείχαν σε μια δράση ζωγραφικής ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την συγγραφέα να υπογράφει και να προσφέρει δωρεάν στο κοινό το βιβλίο.


VIDEO: Χαιρετισμός Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου