Να πάψει να ταλαιπωρεί τους γονείς μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών καλεί τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής ο Δήμος Φυλής

Ο Δήμος Φυλής, διαπιστώνει, με βαθειά λύπη, τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά σχολεία, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννης Κάππος. Δεκάδες γονείς μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών διαμαρτύρονται, δικαίως, γιατί τα παιδιά τους καλούνται να φοιτήσουν σε απόσταση χιλιομέτρων από τα σπίτια τους.

Ο Δήμος Φυλής δίνει μάχες για τη σχολική στέγη. Έχει παραδώσει, την τελευταία τριετία) τρία νέα διδακτήρια (11ο Νηπιαγωγείο-11ο Δημοτικό-Ειδικό Γυμνάσιο) και έχει σε διαδικασία ανέγερσης το 8ο Δημοτικό Σχολείο, στη συνοικία Ζωφριά. Ετοιμάζεται να εντάξει στο ΕΣΠΑ την ανέγερση άλλων τριών σχολείων (5ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων- 3ο Λύκειο Άνω Λιοσίων- Νηπιαγωγείο Ζωφριάς) και με καθημερινή φροντίδα των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου έχει τα καλύτερα σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Παρά ταύτα, βλέπει να ταλαιπωρούνται οι δημότες του από τις αυθαίρετες αποφάσεις του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , με τον οποίο έχει προσπαθήσει, μάταια, να έλθει σε συνεννόηση για το καλό των παιδιών και των οικογενειών τους. Εμμένει στις αποφάσεις του, παρόλο που τα δύο τελευταία χρόνια, έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στους δημότες. Αποδέκτης των προβλημάτων αυτών γίνεται ο Δήμος Φυλής, παρά το γεγονός ότι είναι αναρμόδιος.

Ο Δήμος Φυλής καλεί, για τελευταία φορά, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κο Ιωάννη Κάππο να έρθει σε συνεννόηση με το Δήμο, ώστε να λυθούν τα προβλήματα. Να μην ταλαιπωρεί τους δημότες, λαμβάνοντας αυθαίρετες και ατεκμηρίωτες αποφάσεις. Σημειωτέον ότι, ο Δήμος συγκρούεται, για πρώτη φορά, με δημόσιο λειτουργό. Με τον προκάτοχο του κου Κάππου, Παναγιώτη Σπύρου, είχε άριστη και εποικοδομητική συνεργασία.

Τέλος, είναι ώρα να αναλάβει τις ευθύνες του το Υπουργείο Παιδείας. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει παρέμβει, παρόλο που ο Δήμος έχει θέσει το ζήτημα στην Υφυπουργό κα Ζέτα Μακρή και στον Γενικό Γραμματέα κο Αλέξανδρο Κόπτση. Υπέρ του Δήμου έχει τοποθετηθεί και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κος Θανάσης Μπούρας. Ο κος Κάππος είναι υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας κι επομένως τον υπηρεσιακό και πειθαρχικό του έλεγχο έχει η ιεραρχία και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, το οποίο, πλέον, καλείται να αποφασίσει αν είναι με τον κο Κάππο ή με τους πολίτες.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο Δήμος Φυλής θα βρεθεί απέναντι, κάτι που δεν επιθυμεί, αλλά είναι αποφασισμένος να πράξει, για το καλό των δημοτών του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου