Πλήθος κόσμου στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου που οργάνωσε ο σύλλογος Ποντίων Φυλής “ ΗΤραπεζούντα”

 Με βραβεύσεις, γλέντι και χορό γιόρτασε χθες ο Καλλιτεχνικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής “Η Τραπεζούντα”, το εκκλησάκι του Αη Γιώργη στη Λίμνη Άνω Λιοσίων αλλά και τα 40 χρόνια λειτουργίας του συλλόγου, στο πλαίσιο του διήμερου πανηγυριού που αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή.

Μετά από δύο και πλέον χρόνια περιορισμών λόγω covid 19, “Η Τραπεζούντα” είναι ο πρώτος πολιτιστικός σύλλογος στο Δήμο Φυλής που “σέρνει” το χορό των ανοιχτών εκδηλώσεων.

“Επιστρέψαμε και πάλι και ευχόμαστε από δω και πέρα να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για το σύλλογό μας, αφού συμπληρώνουμε 40 χρόνια από την επίσημη λειτουργία του. 40 χρόνια ιστορίας και πολιτισμού. 40 χρόνια γεμάτα αγάπη για τη διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς” υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Παπαδόπουλος ο οποίος δεσμεύτηκε για τη συνέχιση του έργου του συλλόγου.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στο χαιρετισμό του επεσήμανε πως “ δυο χρόνια χαθήκαμε. Πέρασαν δυο χρόνια χωρίς πολιτιστικές εκδηλώσεις. Δύο χρόνια όμως που ήμασταν κοντά γιατί οι καρδιές μας ήταν κοντά και έμειναν ενωμένες” όπως είπε ο Χρήστος Παππούς και ευχήθηκε στο σύλλογο “για πάρα πολλά χρόνια να είναι δυνατός, να τα εκατοστήσει, και πάντα να έχουμε χαρές, δύναμη και αισιοδοξία στη ζωή μας”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο σύλλογος βράβευσε τρεις αθλητές ποντιακή καταγωγής για τις επιδόσεις και τα μετάλλια που κατέκτησαν σε Πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο ενώ ευχαρίστησε το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ ¨Η Πάρνηθα “ Γιώργο Μαυροειδή για τη στήριξη της εκδήλωσης και του συλλόγου.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι :

Σάββας Καγγελίδης αθλητής του kick boxing ο οποίος έχει κατακτήσει εκτός από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορία του, το Χρυσό μετάλλιο στο 26ο Παγκόσμιο Κύπελλο που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη το 2021 και την πρώτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη το 2021 στο Μαυροβούνιο. Τον αθλητή βράβευσε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Γιώργος Κουγιουμτζίδης αθλητής της Ελληνορωμαϊκής πάλης που κατετάγη 3ος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2021 ενώ έχει κατακτήσει και δυο χρυσά μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τον αθλητή βράβευσε ο υφυπουργός δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας.

Μιχάλης Τσαμαλίδης αναδείχθηκε στις 21 Απριλίου 2022 Χρυσός Πρωταθλητής Ευρώπης στην πυγμαχία νέων στην κατηγορία των 80 κιλών που διεξήχθη στη Βουλγαρία. Τον πρωταθλητή βράβευσε ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από τη λειτουργία του συλλόγου βραβεύτηκαν επίσης οι έξι πρώην πρόεδροι του συλλόγου με ιδιαίτερη αναφορά στον πρώτο πρόεδρο και ιδρυτή του συλλόγου Χρήστο Σαβουλίδη ο οποίος δήλωσε αιφνιδιασμένος και βαθιά συγκινημένος για την τιμή που του έγινε . Αιφνιδιασμό από το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου δέχθηκε και ο πρόεδρος της Τραπεζούντας Γιάννης Παπαδόπουλος τον οποίο βράβευσε το ΔΣ του συλλόγου για την προσφορά και την αφοσίωσή του καθώς επί των ημερών του ο Δήμος Φυλής κατασκεύασε το μνημείο γενοκτονίας των ποντίων στον προαύλιο χώρο της στέγης ποντίων .

Τις μουσικές εκδηλώσεις άνοιξε το μικρό χορευτικό του συλλόγου και ακολούθησε ποντιακό γλέντι με καταξιωμένους καλλιτέχνες του χώρου.

Οι διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται απόψε με τον μεθεόρτιο εσπερινό που θα ψαλθεί στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Λίμνης και θα ακολουθήσουν μουσικές εκδηλώσεις που θα ανοίξουν τα μεγάλα χορευτικά των συλλόγων Τραπεζούντα και Νέα Τραπεζούντα από την Ελευσίνα ενώ θα ακολουθήσει και απόψε ποντιακό γλέντι με ζωντανή μουσική.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικόα στιγμιότυπα 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου